Мъж заплаши колоездач в Борисовата градина, пречел му да си кара колата (ВИДЕО)

-

Снимка: Facebook, кадър

Възрастен мъж заплаши колоездач, че ще го пребие и изхвъли колелото му от алеята в столичния парк Борисова градина. Клипът, заснет от потърпевшия Александър Кинов, се разпространи в социалните мрежи и предизвика множество възмутени коментари.

На кадрите се вижда, че възрастният мъж излиза от колата и се саморазправя с велосипедиста за това, че той кара велосипеда си в парка. Автомобилът го застига докато кара колело в посока парк-хотел Москва.

"Зад мен се появи шофьор, който бибиткаше много агресивно. Аз застанах отстрани на пътя, а от колата излязоха мъж и жена, които бяха агресивни към мен. Мъжът опита да хвърли велосипеда отстрани, аз направих видеоклип с цел да парирам агресията. Хванах го за ръка, опитах се да предотвратя да ескалира агресията", обясни пред Нова телевизия Кинов. Той подчерта, че не е взел категорично решение дали да търси отговорност на възрастния мъж за отправените заплахи и обвинения. Желанието му обаче е да обърне внимание на институциите към факта, че регулацията в Борисовата градина не се спазва, което предизвиква ненужна агресия. Освен агресивни водачи, в парка всеки ден могат да се видят таксита, скъпи автомобили без пропуск, както и десетки автомобили паркирали из храстите и алеите.  

Съгласно Наредбата за изграждане, поддържане и опазване на зелената система на СО „в обществените зелени площи се забранява преминаването и паркирането на МПС, с изключение на тези със специален режим“, като ограничението се контролира от "умни" бариери и жива охрана. Допълнителен контрол се извършва и от Столичен инспекторат, като при проверки и констатиране на територията на парка на автомобили без
маршрутен пропуск се съставят актове и фишове за административно нарушение. Пропускът трябва да бъде поставен на предното стъкло на автомобила.

Маршрутни пропуски за навлизане на МПС се издават след подадено заявление до дирекция „Зелена система“ – СО от съответния ползвател на даден обект. Автомобилите имат задължението да осигуряват предимство на велосипедисти и пешеходци.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (43%, 188 Гласове)
 • Ваня Григорова (36%, 161 Гласове)
 • Не подкрепям никого (12%, 55 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 38 Гласове)
Общо гласували: 442 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Такси се опита да слезе по стълбите в столичния Младост...

Таксиметров шофьор се опита да направи неуспешна каскада пред сграда в столичния Тех Парк в кв. Младост, показаха гражда...

Прочети още keyboard_arrow_right