Мнения на родители и учители за "Родителските срещи" в Столица.bg

Мнения на родители и учители за "Родителските срещи" в Столица.bg

Снимка: Район Надежда

Позиция на директор на известно столично улилище провокира различни мнения и позиции относно "Родителските срещи", тяхното бъдеще, ефективност или отживелица във века а технологиите.

Столица.bg публикува първите, изпратени на редакционния имейл, мнения на учители и родители. Очакваме и още - на директори, експерти от МОН, а защо не и на ученици в гимназиалния курс. Както е известно родителски срещи се правят дори и в детските градини. 

Директор на столично училище: Традиционните родителски срещи са отживелица

Браво! Аз подкрепям мнението на Директора! В забързаното ни ежедневие,
малкото свободно време което имаме, по-добре да свършим нещо по-полезно за семейството. От близките 3 години забелязах, че все по-малко родители успяват да дойдат. Живеем в ерата на технологиите, аз съм доволна и достатъчно информирана от Школо за всичко свързано с децата. За мен няма проблем да се премахнат срещите, все повече учители подържат връзка по телефона, имейла, и мобилни приложения с родителите! - И. С.

Аз също смятам родителските срещи са отживелица. - С. Р.

Никога не чакам да дойде родителската среща, за да се оплача или да похваля някого, или да се реши някакъв проблем. Като учител по математика съм член на родителска група, в която споделям нещо важно, което касае подготовката на децата, публикувам материали. При възникнал проблем веднага се свързвам с родител, дори не "пиша" забележки в Школо и от тях не виждам смисъл като начин за комуникация. Всичко се случва в даден момент и трябва да се анализира веднага.
На мен ми е неудобно да се изправя пред всички родители и да коментирам децата. Известно ми е, че след това се обсъждат децата и родителите им, особено в по-малки населени места, където се познават всички.
Родителските срещи наистина са отживелица в този вид. Като класен ръководите бих събрала родителите при необходимост, като това не е задължително да бъде в училище.- С. П.

Столица.bg очаква и други мнения "за" и "против" "Родителски срещи" на имейл stolica@stolica.bg

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 35 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 110 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Все още няма глобен в зоната без вредни емисии в София...

Столична община все още не е наложила нито една санкция на замърсяващ автомобил, който въпреки забраната е навлязъл в "з...

Прочети още keyboard_arrow_right