Опашка пред БНБ заради сребърна монета за годишнината от основаването на БОК

-

Снимка: БНБ

От днес, 20 март, Българската народна банка пуска в обращение сребърна възпоменателна монета на тема "100 години от основаването на Българския олимпийски комитет", съобщи БНБ.

Цената на юбилейната монета е 132 лева, а номиналът ѝ - 10 лева. На лицевата страна на монетата са изобразени емблемата на БНБ с годината „1879“ върху лентата, а под нея номиналната стойност. На обратната страна е изобразена съвременната емблема на Българския олимпийски комитет, обградена с венец от традиционен български етно мотив. Автор на проекта за монетата е Светлин Балездров. Тиражът е 5000 броя.

Монетата се продава на две каси в Българската народна банка на пл. „Княз Александър I“ № 1 и четири каси в Касов център на БНБ в София на ул. „Михаил Тенев“ № 10. Пред банката от рано тази сутрин има опашка за новата монета.

Всеки клиент (физическо или юридическо лице) ще може да закупи от касите на Българската народна банка само по 1 монета, независимо дали закупува от свое име и за своя сметка или от името и за сметка на друго лице, съгласно представено нотариално заверено изрично пълномощно за закупуването на конкретната възпоменателна монета. Лицата, които закупуват възпоменателни монети, следва да имат навършени 18 години, припомнят от банката.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Близки на загинали при катастрофи ще участват във форум на Софийс......

Софийска градска прокуратура организира кръгла маса на тема „Предложения за законодателни промени при разследване ...

Прочети още keyboard_arrow_right