Шефът на Ловно стопанство "Искър" получава наказание заради незаконните постройки

-

Снимка: Столична община

Министърът на земеделието и храните Кирил Вътев издаде заповед за наказание на директора на Териториално поделение на „Държавно ловно стопанство Искър“ инж. Иван Дивизиев, съобщават от министерството.

Дивизиев ще понесе наказание заради това, че не е оказал съдействие за изпълнение на съдебното решение за премахване на незаконна постройка на територията на стопанството.

Втори опит: Продължава събарянето на незаконния хотел до яз. Искър

Заповедта, с която се ограничаваше преминаването на външни лица и превозни средства през територията на ДЛС „Искър“ до 1 май 2024г. заради спокойствието на бременните кошути, е издадена неправомерно, посочват от министерството. Тя беше своевременно отменена по нареждане на директора на Югозападно държавно предприятие инж. Валентин Чамбов.

В понеделник работата по премахване на незаконните постройки в стопанството беше възпрепяствана, а техниката, с която трябваше да се работи беше съзнателно повредена. От Столична община увериха, че ще сезират прокуратурата за повредената строителна техника. Във вчерашния ден, след принудително влизане в държавния имот, работата по премахването на трите незаконни сгради на "Био Майнинг" продължи.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Тридневен 3D спектакъл върху сградата на МВР в София...

Истински визуален спектакъл ще се разиграва в рамките на три дни върху сградата на Министерството на вътрешните работи, ...

Прочети още keyboard_arrow_right