Софийският университет с конференция за медийната грамотност на учениците

Софийският университет с конференция за медийната грамотност на учениците

Снимка: Столица.bg

Софийският университет „Св. Климент Охридски“ организира еднодневна конференция на тема „Интегрален подход за развитие на медийната грамотност на учениците", съобщават от висшето учебно заведение.

Форумът ще се проведе днес от 10:00 ч., предварителна регистрация ще се прави от 9:30 и 9:55 часа във фоайето пред Конферентната зала.

Събитието се осъществява по проект на Коалицията за медийна грамотност, изпълняван с подкрепата на Фонд „Активни граждани“.

Инициативата включва и провеждане на пет паралелни обучителни сесии,

Конференцията отбелязва завършването на проекта “Интегрален подход за развитие на медийната грамотност на учениците”, изпълнен в рамките на 18 месеца с финансова подкрепа, предоставена от Исландия, Лихтенщайн и Норвегия по линия на Финансовия механизъм на на Европейското икономическо пространство.

Проектът стартира през септември 2021 г. и включва национално пилотно тестване на учениците, осъществено през януари 2021 г., разработването на методика за развиване на дигитално-медийната грамотност на учениците в 10 клас през всички образователни предмети и подготовката на 200 учители от цялата страна.

В дългосрочен план проектът ще допринесе за цялостната промяна в начина на преподаване и ще повиши уменията на младите хора, необходими за критично, уверено, автономно, отговорно и активно взаимодействие с информация, медийно съдържание и комуникация онлайн.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Гасим лампите за час на 25 март за Часът на Земята...

За 16-и път тази година, на 25 март отново ще се изгасят лампите за Часът на Земята и ще се отбележи ежегодната кам...

Прочети още keyboard_arrow_right