Топлофикация София започва да изпраща коригирани фактури

-

Снимка: Столица.bg

От днес, 19 септември, клиентите на Топлофикация София ще могат да видят коригираните фактури за изравнителните си сметки, издадени в края на юли.

В тях ДДС няма да е 20%, както беше отразено първоначално, а 9 на сто. Коригиращите документи по общите фактури (изравнителни сметки) са с дата на издаване 1.09.2022 г.

За клиентите, които са платили вече общата фактура, дължимите суми ще бъдат автоматично възстановени по партидите на клиентите и ще послужат като депозит/ ще бъдат приспаднати следващи дължими фактури.

Сроковете за плащане са определени в общите условия между страните и те са- 30 дни за стопански и 45 на битови потребители от датата на издаване на фактурите, припомнят от Топлофикация. След изтичане на срока за доброволно плащане по фактурите се начислява лихва за забава, като за сумата на направената корекция съобразно общите условия, ще се прилага нов срок за доброволно плащане, считано от датата на издаване на фактурата- 45 дни за битови и 30 за стопански клиенти.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Такси се опита да слезе по стълбите в столичния Младост...

Таксиметров шофьор се опита да направи неуспешна каскада пред сграда в столичния Тех Парк в кв. Младост, показаха гражда...

Прочети още keyboard_arrow_right