Всяка събота до Лазаровден: Мотористи осигуряват топъл обяд в столичния Лозенец

Всяка събота до Лазаровден: Мотористи осигуряват топъл обяд в столичния Лоз

Снимка: WidowsSonsBulgaria

От 12:00 ч. днес до 8 април ще продължи инициативата на "Помощ на две колела" на трамвайната спирка "Вишнева"

Мотористи раздават топъл обяд на сп. "Вишнева" от днес всяка събота до Лазаровден, съобщи Радио София. Инициативата "Помощ на две колела" е за трета поредна година и в нея са обединени всички любители на машините на две колела.

"Помощ на две колела" осигурява топла храна всяка събота от 12:00 ч. до 8 април до трамвайната спирка "Вишнева" в столичния кв. „Лозенец“.

Организатор е обединението от почитателите на моторите „Синовете на вдовицата“, което е с благотворителна цел.

„Извършваме благотворителност, докато си караме моторите. От Ивановден до Лазаровден всяка събота ще раздаваме около 200 обяда, или общо около 3330. Инициативата е насочена към хората, които са изпаднали в беда или в нужда - пенсионери или съкратени от работа, хора които са градили тази държава, които са ни възпитавали",  разказа Даниел Капсъзов пред Радио София.

Той допълни, че раздаването на топла храна не се прави само за просяци или клошари. "Сред тях има инженери, писатели, художници, спортисти - обикновено между 60 и 70 години, които трудно свързват двата края. Те не заслужават да мизерстват. Благодарни са за срещите, за вниманието. Само заедно сме силни и можем да си решим проблемите", разказа той.

В „Синовете на вдовицата“ членуват десетки мотористи. Обикновено те си разпределят работата по организацията и изпълнението на задачите, както в случая с тази благотворителна кампания. Закупили са малък ресторант, за да имат правото да приготвят храните, които ще бъдат раздавани.

Капсъзов разказа и за помощта, която братята мотористи са оказвали в най-трудните месеци на коронавирусната пандемия, разкарвайки медикаменти и хиляди пакети храни в селища из цялата страна, в домове с възрастни хора и деца.

Освен това организацията разполага и с мобилен медицински кабинет, с който 17 лекари обикалят страната за извършване на прегледи селища, където хората не могат да си го позволят.

През миналата година членове на мотоорганизацията са извършили доставки на хранителни продукти, медикаменти и помагала до училища с бесарабски българи и болници в Украйна.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 90 Гласове)
 • Веселин Кирев (13%, 49 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 252 Гласове)
Общо гласували: 391 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Сигнал за бомба и в столичен университет...

Сигнал за взривно устройство получи и столичният Университет за народно и световно стопанство, съобщават от университета...

Прочети още keyboard_arrow_right