За първи път: Софийски съд постанови блокиране на достъпа до пиратски сайтове

-

Снимка: pixabay

За първи път у нас Софийски градски съд изисква три интернет доставчика в България да предприемат действия по преустановяване и блокиране на достъпа на своите абонати до уебстраниците, в които са достъпни онлайн платформите за споделяне на файлове ThePirateBay и Zamunda.

Трябва да бъдат блокирани не само основните уебстраници, но и техните огледални сайтове (proxy), включително и такива, които не са изрично посочени в съдебното решение. Така ще се преустанови възможността за извършване на нарушения от администраторите на The Pirate Bay и Zamunda спрямо музикални продуценти, членове на Българската асоциация на музикалните продуценти, в качеството им на носители на сродни продуцентски права.

Делото е заведено от БАМП през 2020 г., както от името на нейните членове, така и от името на големи звукозаписни компании, членуващи в IFPI.

Така България се присъединява към 20 държави по света, които вече са блокирали The Pirate Bay, включително 13 държави в ЕС. Zamunda е популярен местен BitTorrent сайт, който досега не е блокиран в други страни, тъй като 80% от трафика към него е от страната. Това решение ще има безспорно ключово влияние върху ограничаването на пиратството в страната ни занапред.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Майката, подала сигнала за разменените бебета в Шейново: Не ми е ......

"Не ми е минавало през ума, че това може да се случи в 21 век. Отивам с цялото си доверие да родя в тази болница. Живея ...

Прочети още keyboard_arrow_right