Залесяват столичната Борисова градина в Седмицата на гората

-

Снимка: Facebook

Студенти и преподаватели от Лесотехническия университет в София, съвместно със Столична община, провеждат в днешния 5 април инициатива по залесяване на Борисовата градина.

В рамките на Седмицата на гората студентите от университета се включиха и в акция по почистване на Дендрариума и зоните около сградите на университета и общежитията, участваха и в акция по залесяване в софийското село Локорско, където бяха засадени контейнерни фиданки от цер.

В традиционното залесяване по повод празника на лесовъдската колегия взеха участие повече от 130 служители от Изпълнителната агенция по горите, Министерство на земеделието и храните, Държавно горско стопанство – София, представители на Българско дружество за защита на птиците, деца от Сдружение „Деца с онкохематологични заболявания“. Целта на акцията беше възстановяването на изсъхнала гора в землището на селото. Увреждането е причинено от корояд и е проведена санитарна сеч.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

След поредното вандалско драскане, НДК призова: Бъдете бдителни и......

Ръководството на Националния дворец на културата се обръща към всички граждани с молба да бъдат бдителни и отговорни. Пр...

Прочети още keyboard_arrow_right