Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
  • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
  • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
  • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 914
Теч превръща столичния бул. „Св. Климент Охридски“ в река

Теч превръща столичния бул. „Св. Климент Охридски“ в река

Теч от водопроводната мрежа на бул. „Св. Климент Охридски“ в столицата е причина пътното платно да се превърне в река, а когато температурите паднат и в ледена пързалка. За това сигнализират граждани във Фейсбук групата „Безумията в София“. Проблемният участък се намира срещу номер №103 на булеварда. „От месеци тече на платното, но сега се заледява и се изровиха големи дупки! Заледено платно - предпоставка за ПТП“, пише очевидец. От администрацията на район „Студентски“ съобщават, че причината за теча вече е установена и са предприети дейности по отводняването. 

comment 0
visibility 2234
Близка на убития в „Люлин“ Илиян: Не ме е страх! Няма да спра!

Близка на убития в „Люлин“ Илиян: Не ме е страх! Няма да спра!

Близки на Илиян Илиев, който загуби живота си след спречкване заради заря в столичния ж.к. „Люлин 2“, са предупредени от полицията да бъдат по-въздържани в действията и изказванията си срещу обвинения за убийството  Денис ал Гази. Причината е, че последният се чувствал застрашен след организирането на протест срещу решението на съда, както и от постове във Фейсбук.  За това споделят самите приятели на Илиян в социалните мрежи. „Днес бях извикана от служители на 9-то РПУ-София, за да дам обяснения по повод на публикациите си във Фейсбук групата на „Люлин“, във връзка с убиеца на Илиян Илиев - Денис ал - Гази. Той и семейството му се чувствали застрашени от моите публикации, незаконни протести и заря, организирана пред входа му! Ами, уважаеми Денис Ал - Гази и Кемал Ал - Гази, няма да спра! Живеем в свободна държава и ако вие можете да си платите, за да го пуснат под домашен арест, аз пък мога да говоря и да изразявам възмущението си от решението на съда и да организирам протести. Предупредителният протокол не е нещо което ще ме спре! Така че дерзайте... НЕ МЕ Е СТРАХ, продължаваме напред“, пише Поли Ванкова, близка на убития Илиян. Припомняме, че младият мъж беше убит на 9 януари 2022 г. след като влезе в конфликт с Денис ал Гази. Причината за скандала е заря, направена по повод раждането на бебе. Оказва се, че ал Гази вече има условна присъда за разпространение на наркотици. Софийският апелативен съд го пусна с електронна гривна. Така година след трагедията той е под домашен арест. Делото за убийството все още не е започнало, тъй като има отвод на прокурор, а докато тече тази процедура, не може да се внесе обвинението в съда. Близки, роднини и приятели на Илиян искат убиецът му да е зад решетките.

comment 0
visibility 2080
Паркирана в кръстовище кола препречи пътя на пожарна на Шеста служба в Карп

Паркирана в кръстовище кола препречи пътя на пожарна на Шеста служба в Карпузица

Неправилно паркиран автомобил на кръстовище в столичния кв. Карпузица препречи преминаването на пожарна.  От фейсбук групата "ШЕСТА Пожарна - Фен страница" призоваха шофьорите да се съобразяват как спират. "Уважаеми участници в движението, моля не паркирайте в кръстовищата. Забранено е, а и понякога се налага да минават големи и тежки машини, като пожарни автомобили, например. Налага им се да маневрират за да преминат, губят време, а това за съжаление понякога е фатално!", написаха в мрежата. В коментар се перпоръчва да се глоби шофьорът с 1000 лв. Леката кола е спряла в кръстовището, окето е изходящата пряка на местната пожарна служба  - ул. Сияйна и ул. Евлия Челеби. Други перпоръчваха паякът да вдигне лекият автомобил. Пожарникари пък бяха категорични, че специализираният им автомобил ще мине, но се налагало и на ръце да местят коли, които пречат и молят шофьорите за малко мисъл при паркиране. "Представете си, че пожарните бързат да спасят нечий живот. Секундите са важни, разбирате ли!", питат огнеборците в групата.

Реклама
comment 0
visibility 3065
Учениците от Френската в София със своя позиция за случая с газовия пистоле

Учениците от Френската в София със своя позиция за случая с газовия пистолет

Възпитаниците на Френска езикова гимназия “Алфонс дьо Ламартин” в София излязоха със своя позиция по скандалния случай, при който техен съученик извади газов пистолет в час. Публикуваме становището на учениците без редакторска намеса. На 26.01.2023 г. дванадесетокласник в столичната 9-та Френска езикова гимназия “Алфонс дьо Ламартин” зарежда газов пистолет по време на час по история. Реакцията на учителя по история, както и на потърпевшите ученици, беше адекватна и по този начин бе избегнато немислимото. Броени минути след случилото се директорката на училището заявява: “Не зависи от мен”. Осемнадесетгодишното момче не за първи път носи в себе си оръжия на територията на училището. Преди ученици от гимназията са го виждали да носи в чантата си ножове и боксове. Той неведнъж е проявявал агресивното си поведение към другите – дори е имало случаи, в които е отправял заплахи към свои съученици. Учителите са наясно с проблемното му поведение. Заради тези си провинения преди време беше отстранен от училище. Освен това за него се знае, че има психически проблеми и че е посещавал лечебно заведение след отстраняването си от училище. Срещу него са били подадени множество оплаквания, но училищното ръководство не е уважило нито една от тях. Дори на учителски съвет е решено той да се върне в гимназията и оттогава до сега няма адекватна реакция от страна на училищното ръководство по отношение сигурността на училищния колетив. Всъщност се случи обратното. Въпреки причинения стрес на учениците от профил история, директорката, г-жа Богданова, отказва да поеме отговорност за бездействието си и не уведомява родителите на учениците за случилото се. Единствено се поставят собственоръчни барикади, които са просто обидни. Поради незнайни за нас причини въпросният ученик не е отстранен от училище.    Затова се обръщаме към всички правоспособни институции. Тази публикация е първата ни стъпка. След този случай не се чувстваме сигурни в училищната среда на 9-та ФЕГ. Докато не се предприемат адекватни действия, това чувство на несигурност ще остане. Със своето бездействие ръководството на гимназията допусна това нещо да се случи в „елитно столично училище“. Не е нормално подобно поведение, застрашаващо околните, да бъде толерирано и да остава безнаказано години! Ние не обвиняваме нашия съученик, тъй като разбираме, че има нужда от психологическа грижа. Смятаме, че ръководството на гимназията носи пълна вина за случилото се, именно заради безотговорността си и неглижирането на проблема, както и непрекъснатото бягане от отговорност и не следването на училищния правилник. Надяваме се, че с Вашата реакция в гимназията ни ще бъдат предприети адекватни действия и подобни събития никога няма да се повторят. С уважение, Потърпевшите ученици от 12. клас профил история на 9-та Френска езикова гимназия “Алфонс дьо Ламартин” Ученик извади пистолет в час във Френската гимназия в София

comment 0
visibility 1791
Пушилка от комин на ромска колиба край "Константин Величков"

Пушилка от комин на ромска колиба край "Константин Величков" (ВИДЕО)

Сив облак дим се издига над столичния "Константин Величков" днес по обяд. Пушилката излиза от ромска колиба покрай трамвайното трасе, а миризмата на боклуци се усещала от преминаващите по булеварда. Отговорни граждани веднага подали сигнал и на мястото пристигнал полицейски патрул на СДВР.  Видеото бе публикувано във фейсбукгрупата "Забелязано в София".  "Там като видя пушек, се надявам да видя и силен бързо разпространяващ се огън..", коментират софиянци. Други пък препоръчват да бъдат премахнати тези колиби от тази част на София.

comment 0
visibility 1057
Столичани сигнализират: Камиони разнасят кал по алеята на ул. „Проф. Н. Мих

Столичани сигнализират: Камиони разнасят кал по алеята на ул. „Проф. Н. Михайлов“

Пешеходна алея на ул. „Професор Никола Михайлов“ и бул. „Евлоги и Христо Георгиеви“ в столицата редовно се замърсява от камиони на озеленителни фирми, сигнализират хора във Фейсбук групата „Безумията в София“. „В последните 2 години наблюдавам как камиони на озеленители навлизат в тревните площи и карат по пешеходната алея. Докато садят цветя, на входа оставят кално езеро. Тази кочина е целогодишно в този вид.“, коментира гражданин. Освен разнесената кал по алеята, тежките автомобили повреждат и настилката.

comment 0
visibility 1422
Карлос Контрера: Трябва да се увеличат заплатите в градския транспорт в Соф

Карлос Контрера: Трябва да се увеличат заплатите в градския транспорт в София

Заплатите на работещите в градския транспорт в София трябва да се увеличат. Това написа в социалната мрежа Карлос Контрера, председател на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в СОС. От 2022 г. общинският съветник защитава тезата, че възнагражденията в обществения транспорт трябва да се увеличат. Той предлага да се приеме споразумение или план повишението на заплатите да се случва планирано и поетапно. Вчера от КТ "Подкрепа" съобщиха за стачна готовност в градсикя транспорт в София, а искането е да увеличение на възнагражденията с 30%. В столичния градски транспорт се готвят за стачка "В момента инфлацията скоростно изяде предходните увеличения, а на системата започват отново хронично да липсват кадри. Аргументът "няма пари" не е състоятелен", коментира Контрера. Столична община изпълнява подписаният със синдикатите Колективен трудов договор за транспортния бранш, но инфлацията не позволи да се усетят увеличенията всяка пролет с 10%. обществена тайна е, че в градският транспорт в София има недостиг на на кадри, особено водачи и текучеството е голямо. Тази седмица на Московска 33 ще има Съвет за тристранно сътрудничество. Днес от 14.30 часа има заседание на Постоянната комисия по транспорт и пътна безопасност в СОС.

comment 0
visibility 1149
-

Куче се разходи с градския транспорт, докато собственичката го търси

Изгубено куче се разходи през уикенда в столичния градски транспорт, разказаха граждани във фейсбук. Междувременно, разтревожената собственичка обикаляла цял месец София в търсене на избягалия си любимец. Кучето е било забелязано в тролейбус №2, в автобус 80 и т.н. "Качва се в превозните средства и пътува. Но хората, които пускат постовете не го задържат. И докато отидем, той вече е сменил дестинацията", разказва стопанката на кучето, като добавя, че той е един мил и любвеобилен пътешественик. Междувременно Екоравновесие също са го заловили, поставили са му ушна марка и са го кастрирали. След многобройни сигнали от различни трамваи и тролеи в столицата, кучето Самуил вече е намерено и прибрано на сигурно място, предстои да му бъдат издадени лични документи. Бил е намерен да спи в столичен магазин, от където са го задържали след обаждане от стопанката, която го издирвала. "Гладен, средно обезводнен, но бързо ще се  възстанови. Днес вече връща формата си", казва тя. 

comment 0
visibility 6194
Щастлива развръзка: "Беглецът" Сами е намерен и прибран

Щастлива развръзка: "Беглецът" Сами е намерен и прибран

Всичко е добре, когато завърши добре! Тази максима с пълна сила се доказва от историята на кучето Сами, което близо два месеца пътуваше само в столичния градски транспорт, докато жената, която се грижи за него, го издирваше. Снощи Сами е бил намерен и върнат на своята стопанка. Добрата новина съобщи самата тя във Фейсбук. Именно от там тръгна и вълната на съпричастност към изгубения Сами. „Да, благодаря за грижата. При мен е вече!“, пише жената, която е поела ангажимент да се грижи за кучето, докато се намерят осиновители за него. След като стана ясно, че 1-годишният Самуил – както е пълното име на Сами, е избягал от хотел за кучета, стотици столичани с добри сърца, започнаха да се интересуват от съдбата му и да предлагат помощ. Сами, който се вози в столичния градски транспорт, развълнува социалните мрежи (СНИМКИ) Както Столица.bg вече писа в социалните мрежи се появяваха снимки на кучето от различни превозни средства на градския транспорт в София. Очевидци разказваха, че са го виждали да се качва в автобуси и тролеи, да подремва на топло за няколко спирки, а след това да слиза… и така дирите му се губеха. До снощи – когато малкият беглец е бил приютен, докато дойде неговата временна стопанка, за да си го прибере. Сега всички се надяваме, че Сами ще намери най-добрите осиновители!

comment 0
visibility 22724
Сами, който се вози в столичния градски транспорт, развълнува социалните мр

Сами, който се вози в столичния градски транспорт, развълнува социалните мрежи (СНИМКИ)

Една история – достойна за сценарий на филм, развълнува социалните мрежи. Главно действащо лице е 1-годишното куче Самуил, което накратко наричат Сами. Той е мил, дружелюбен, игрив и... малко непослушен. Бил е настанен в хотел за четириноги в столицата, където е чакал осиновяване. Преди месец Сами успял да изкопае дупка в двора на хотела и да избяга. „Вече повече от месец обикаля цяла София и ме търси. Има постове от метрото, от рейс 80, от гарата. Качва се в превозните средства и пътува. Но хората, които пускат постовете, не го задържат. И докато отидем, той вече е сменил дестинацията. Междувременно „Екоравновесие“ са го заловили, поставили са му ушна марка номер 29281 и са го кастрирали. Така, че повечето хора биха помислили, че е бездомен и никой не го търси.“, това споделя във Фейсбук жената, която се грижи за кучето. И всичко може би щеше да завърши без щастлив край, ако не бяха започнали да се появяват различни снимки в социалните мрежи. На тях се вижда, че Сами сменя различни автобуси от столичния градски транспорт – явно, за да се стопли. Вчера са го засекли в тролей №2, а след това е бил забелязан в автобус 184. Молбата на жената, която търси кучето, е при възможност Сами да бъде задържан и приютен, докато се свържат с нея, за да си го прибере. А на въпроса защо Сами е оставен в хотел, сегашната му стопанка отговаря: „Не е точно моето куче, но го обичам като мое. От Копривщица ми го доведоха, там е бил на опасен път в непосредствена близост до коли. В София му направих всички изследвания, напълно здрав е. После го изпратих на хотел, който си плащам съвсем сама, докато му намерим осиновители, защото имам две кучета и е невъзможно да вземем Сами.“ *Координати на жената могат да бъдат намерени във Фейсбук групата „Изгубени / Намерени кучета“

comment 0
visibility 1344
Столичани недоволстват от „запечатана“ обществена тоалетна в парк „Възражда

Столичани недоволстват от „запечатана“ обществена тоалетна в парк „Възраждане“

Единствената тоалетна в столичния парк „Възраждане“ е "запечатана" и не работи от дълго време. За това сигнализират граждани във Фейсбук групата „Безумията в София“. Причината е вандалска проява, заради която съоръжението е повредено. Някои от хората коментират, че обектът стои "запечатан" почти от самото му откриване. Други пък се възмущават, че дори когато тоалетната е функционирала, тя е била с работно време – от 6:00 до 23:00 ч. Според тях подобни обекти трябва да са на разположение на гражданите денонощно.  Има обаче и мнения, че не е нужно тоалетната да работи нонстоп, защото в тъмните часове на денонощието там се събират пияни и дрогирани хора.  Всички обаче са единодушни, че обществените тоалетни в София са крайно недостатъчни, а хулиганските прояви трябва да бъдат по-строго санкционирани, за да могат мерките да дават резултат.

comment 0
visibility 3237
ареждане на магазин блокира спирка на градския транспорт на "Сливница"

Зареждане на магазин блокира спирка на градския транспорт на "Сливница" (СНИМКИ)

Камион блокира спирка на градския транспорт на столичния бул. Сливница. За проблема сигнализира пред Столица.bgгражданин, който е бил възпрепятстван да се качи на автобус на градския транспорт. Заради зареждането на магазини на метростанция "Сливница", автобусите са спирали на средата на платното. това пък затруднава хората на спирката да видят номера на линията. "Ако успееш да видиш номера на автобуса, може и да се качиш", написа до Столица.bg потърпевша. Столица.bg забеляза, че зареждане на магазини създава рискове и опасности за движението и по "Ломско шосе". Там постоянно има паркирани автомобили по продължени ена булеварда, посока Околовръстното, а товарните автомобили спират в лентата за движение. Трафикът е доста натоварен, а и не липсват и бетовози, гондоли, тирове и всякакви тежкотоварни камиони. 

comment 0
visibility 1441
Столичани сигнализират за опасна спирка на бул. „Ал. Стамболийски“

Столичани сигнализират за опасна спирка на бул. „Ал. Стамболийски“

Столичани сигнализират, че спирка 0327, намираща се близо до кръстовището на булеварди „Александър Стамболийски“ и „Константин Величков“, в посока центъра, няма предпазни ограждения и е изключително опасна за хората, ползващи градския транспорт. „Автомобилите минават на сантиметри от чакащите. Островчето е широко около метър и когато спре трамвай, разминаването от слизащи и качващи става и по платното.“, посочва Йоана Дойчинова във Фейсбук групата „Безумията в София“. Хора коментират под публикацията, че заради този абсурд предпочитат да ходят пеш до друга, по-безопасна спирка.

comment 0
visibility 1363
БМВ удари 2 коли  и премести още 5 в Люлин 2

БМВ удари 2 коли и премести още 5 в Люлин 2 (ВИДЕО)

Лек автомобил блъсна две паркирани коли в Люлин 2 и в опита си да избяга от местопроишествието премества още няколко. За инцидента съобщи собственик на една от ударените коли във фейсбук групата "Катастрофи в София". Катастрофата  е станала снощи. Към момента не са ясни причините и какво е състоянието на водача на БВМ-то, помело другите автомобили. "БМВ се удря в синята Тойота, след това натиска газ и се удря във Форда (моята кола) и премества 5 коли...", написа един от собствениците. Според очевидци на шофьора му  е направен тест за алкохол, който е отрицателен. За наркотици тест не е правен и засега това е любопитно - защо? На мястото не е викана и не е идвала линейка, коментират в "Катастрофи в София. "Всички сте разбирачи като видите, че БМВ е ударило кола. А някой попита ли как се е случило преди да коментирате. Някой попита ли, защо момчето е ударило 6 коли и дали е добре? А някой видя ли, че има знак "забранено паркирането"?", пише близък на шофьора. Въпроси има още доста, но близки на човека зад волана в БМВ-то съобщават, че приятелката му е викала за помощ, защото на водача му е прилошало и е направил ПТП-то.  

comment 0
visibility 1223
Внимание: Опасен електрически стълб на ул. „Йерусалим“ в София (СНИМКИ)

Внимание: Опасен електрически стълб на ул. „Йерусалим“ в София (СНИМКИ)

За опасен електрически стълб на столичната ул. „Йерусалим“ в ж.к. „Младост 1“ сигнализират във Фейсбук групата „Безумията в София“. Опасното съоръжение се намира на спирката на тролей №5, в посока центъра. „Очевидно електрическият стълб е опасен, тъй като има пряк достъп до ел. проводници, положени в него.“, посочва в социалната мрежа Весела Иванова. Администраторът на групата съобщава, че сигналът е предаден на отговорните институции и се очаква отстраняването на проблема.

От мрежата

Социалните мрежи са мощен инструмент, който често ни помага да достигнем до интересни новини. В различните групи от мрежата столичани публикуват разнообразни случки, снимки и събития, които е добре да станат достояние на повече хора. Всяка новина от мрежата е изключително интересна за всички, а и не всичко могат да уловят нашите репортери.

Нарушения от мрежата

Нарушения от мрежата

Гражданите са достатъчно будни и непримирими към нарушения от всякакъв род. Те избират да дадат гласност на това, което ги възмущава и да накара потребителите от мрежата да споделят мнението си и да се вземат мерки. Когато говорим за нарушения, това се отнася за нередности, допуснати от автомобили при паркиране, от граждани, решили, че няма кофи за боклук, фирми, които замърсяват околната среда и др. Така видяно от мрежата, то се споделя стотици пъти и ответните мерки не закъсняват. Когато има природни катаклизми, от мрежата най-бързо се научават екстремните ситуации, а помощта идва по-бързо. За това допринася и нашата медия.

Катастрофи от мрежата

Катастрофи от мрежата

В столичните групи от мрежата потребителите, станали свидетели на пътно транспортни произшествия, публикуват снимки и подробности за случаите. Това до голяма степен помага да се разбере къде има затруднения в придвижването в столицата. Почти всеки днес черпи повечето от информацията си от мрежата и така новините достигат бързо до пътуващите. Ние се стремим да предадем възможно най-бързо новината, получена от мрежата, което допълнително ускорява нещата. Факт е, че в последно време по пътищата се случват все повече зверски катастрофи. Служителите на реда се стремят всячески да ги ограничат, но сякаш става обратното. Разбира се, от мрежата идва информация не само за тежки катастрофи. В ежедневието се случват и редица леки произшествия, които просто блокират движението по основни булеварди с часове, заради недисциплинирани водачи. Голяма част от катастрофите, за които научаваме от мрежата, са с мотоциклетисти.

Информация за камери за скорост от мрежата

Информация за камери за скорост от мрежата

Изключително точна и ценна е информацията от мрежата за местоположението на камерите за следене на скоростта. В една от групите от мрежата столичани си разменят подобна информация за това къде са разположени камерите. Това определено помага за спазване на ограниченията за скоростта в съответния район. Всеки се прави на примерен на мястото, посочено от мрежата. Разбира се, има и смелчаци, които не са получили информация от мрежата и получават изключително скъпи снимки по пощата. От КАТ вероятно се дразнят, че бързо биват разкрити от мрежата, знаейки за местонахождението на камерата, водачите карат наистина внимателно.

Информация за протести от мрежата

Информация за протести от мрежата

В последните месеци протестиращите на територията на София се увеличават. Всеки гражданин има право да изрази мението си чрез протест, за които също разбираме от мрежата. За голяма част от протестите Столична община е уведомена и се осигурява необходимата охрана. Факт е, че понякога нещата излизат извън контрол и протестите блокират движението по основни булеварди и улици. Предимно от мрежата се разбира къде има подобни затруднения. Информацията се пуска от попаднали в задръстването водачи. Други, научавайки от мрежата за затрудненията в района, търсят алтернативен маршрут и не задълбочават проблема. Помощта от мрежата понякога се оказва решаваща, когато трябва да се спести време или неприятности.

Информация за инциденти от мрежата

Информация за инциденти от мрежата

Не особено често, но все пак точно от мрежата научаваме за повечето инциденти с превозни средства от градския танспорт. В повечето случаи всичко се случва по невнимание на водачите. Разбира се, има изключения и ставаме неволни свидетели на трагични случаи с пешеходци или велосипедисти. Първо от мрежата също научихме за блъснатия велосипедист, който дни след инцидента почина от тежките наранявания. Автомобилът, блъснал клоездача, още не е намерен. От мрежата разбрахме и за някои подробности за таргичните инциденти с деца в края на миналата година. При единия кола на НСО блъсна момче на пътя, както научихме първо от мрежата. За щастие детето остана живо, макар и с тежки наранявания. Малко след това от мрежата научихме и за инцидент на пешеходна пътека, при който бяха блъснати две момичета, от които едно загина на място. Всички заедно трябва д проявим търпение и здрав разум и да спзваме законите на пътя, за да могат всички да се приберат живи и драви при семействата си.

Информация за градския транспорт от мрежата

Информация за градския транспорт от мрежата

В топлите месеци не бяха рядкост снимките от мрежата на младежи, които в стремежа си да спестят от билетче, се возят на задната част на мотриса на трамвай. Това е истинска лудост, но вероятно самите те не го осъзнават, а го приемат за голямо геройство. От мрежата понякога се научава за някоя авария, заради която се налагат изкопни дейности на някоя улица и съответно промяна на маршрута на линия от градския транспорт. Логично е първо от мрежата да се видят подобни информации, тъй като се пускат от хора, минали по съответния маршрут. Така всички останали знаят какво да предприемат, за да стигнат до желаната дестинация. При пътен инцидент по центарлни улици и булеверди също се налага да се забави или промени разписанието на някои линии от градския транспорт и за това научаваме първо от мрежата.

Сигнали за състояние на столичните улици от мрежата

Сигнали за състояние на столичните улици от мрежата

Най-често от мрежата може да се черпи информация за плачевното състояние на столичните улици и несполучливите ремонти. На някой може да му се струва нелепо да се използва социалната мрежа за подобни сигнали, но на столичани не им е все едно какво се случва с техния град. Те се стремят да накарат отговорните да се погрижат за изпълнение на задълженията си, па било то да се информират от мрежата.

Няма да спорим, че от мрежата научаваме значително количество новини. Точно от мрежата се виждаха и многото нередности по ключовите места с ремонти през миналата година. Не веднъж бяха публикувани снимки от „Граф Игнатиев“ и Ларгото. От мрежата изникваха снимки с опасни фасади на сгради, които бързо бяха ремонтирани, за да не се случи нащастен инцидент.

Бидейки хит сред цялата общесвеност, социалната мрежа се използва много умело за достигане на важна информация до жителите на столицата дори и от управата на Столична община и от столичния кмет Йорданка Фандъкова. Понякога от мрежата се научава всичко много бързо и ясно, затова този канал се използва все по-често и оправдава доверието, което му гласуват управници и граждани. Ако все още нямате профил там, време е да си направите.

Нарушения от мрежата

Катастрофи от мрежата

Информация за камери за скорост от мрежата

Информация за протести от мрежата

Информация за инциденти от мрежата

Информация за градския транспорт от мрежата

Сигнали за състояние на столичните улици от мрежата

Прочетете още