Допълнителен паркинг за 20 места по "Пътеката на здравето" в Банкя

-

Снимка: Facebook

Столичният район "Банкя" увеличава броят на съществуващите паркоместа в близост до "Пътеката на здравето".

"Като привърженик на активния начин на живот с особена радост гледам на хората, запътили се в делник и празник по „Пътеката на здравето”. До нея обичайно много от тях пристигат с автомобилите си", отбеляза дългогодишният кмет на Банкя Рангел Марков. За удобство на посетителите е изграден допълнителен паркинг за 20 броя автомобили в началото на Пътеката на ул. “Иван Вазов” в района.

Новият паркинг бързо се е превърнал в добро решение, което внася повече ред за паркираните автомобили и удобство за техните собственици, отбелязва Марков.

"Пътеката на здравето" в Банкя е маркирана с указателни табели и стрелки по цялата си дължина и е достъпна както за местните жители, така и за гостите на града, които не познават добре региона. Дължината на маршрута е 6-7 километра, а времето за преход е около 2 часа. Маршрутът минава край: Градоманската река, западната част на кв.Градоман, язовира в квартал Михайлово, местността Купен дол, Теневскич баир, влизо в Старо село, стига до църквата Св.Св. Китик и Юлита, и се връща до изходната точка по алтернативен път. Особено популярен е за разходки с деца.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В Банкя вече има гише за обслужване на хора с увреден слух...

Столичният район „Банкя“ вече има гише за административно обслужване на глухи и сляпо-глухи лица, съобщават ...

Прочети още keyboard_arrow_right