Кметът на Банкя се срещна с многодетно семейство

Кметът на Банкя се срещна с многодетно семейство

Снимка: район "Банкя"

В рамките на Седмицата на брака като поредна и завършваща инициатива бе срещата на кмета  Рангел Марков с многодетните родители на четири деца  - Негово благоговейнство отец Петър Василев от местния храм „Свети Кирик и Юлита” и неговата презвитера Йоана Василева.

В топла и задушевна обстановка те размениха мнения за отговорността да си родител, за радостта от това да имаш повече деца. Обединиха се около схващането, че материалната презадоволеност на много от днешните деца е спирачка към стремежа да мечтаеш за някои неща, които ти липсват и да се стремиш и бориш за тяхното постигане със собствени сили.

А това е  една борба, в която човекът израства. Постиженията на един човек са толкова по-големи, колкото по̀ от ниско е тръгнал, толкова повече път е извървял. А който има висок старт в живота трябва да положи още повече усилия и амбиция, за да надгражда постигнатото от своите родители.

Около такива етично-морални проблеми се проведе разговора, който, понеже бе с духовник и неговата съпруга, стигна и до темата за духовните измерения на брака като средство за спасение на душите на двама обичащи се, а това е тайнството венчание, в което двойката получава благодатта, необходима за това спасение.

Семействата на Силвия и Зарко Стоилови и Джейлян Ахмедова и Идриз Мустафа от Банкя, също с по четири рожби, кметът сърдечно поздравява по повод Седмицата на брака. Поздравява и всички, за които многодетното семейство е житейска ценност, към която се стремят и им пожелава да я постигнат.   

                                                                                              автор Румяна Николова

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Мобилният пункт за опасни отпадъци ще бъде в Люлин и Банкя...

На 5 август (петък) в районите "Люлин" и „Банкя“ ще бъде разположен мобилен пункт за събиране на опасни...

Прочети още keyboard_arrow_right