Продължава работата по втория етап от водния цикъл на Банкя

Продължава работата по втория етап от водния цикъл на Банкя

Снимка: pixabay

Продължава реализацията на втория етап от водния цикъл на Банкя, съобщават от районната администрация.

Дейностите са по проект „Инженеринг – проектиране и строителство на обект: Доизграждане и реконструкция на канализационна мрежа на гр. Банкя, кварталите „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и с. Иваняне, р-н „Банкя“.

В периода 1 – 14 май 2023г. СМР ще се извършват в следните участъци:

1. По ул.“Александър Стамболийски“ – между ул.“Шейново“ и ул.“Лутраки“. Ще бъде въведена ВОБД в два последователни етапа:

- От ул.”Шейново” до  ул.”Св.Св. Кирил и Методий” – движението ще се осъществява двупосочно, последователно в северното платно, а след това в южното платно.

- В  кръстовището на ул.”Св.св. Кирил и Методий”  и ул. „Ал. Стамболийски”. Движението ще се осъществява двупосочно, последователно в северното платно, а след това в южното платно, като ще се регулира със светофарна уредба.

- Участъкът от кръстовището до ул.”Лутраки” остава затворен за движение на МПС.

2. По ул.”Сливница” – между ул.”Цар Симеон” и ул.”Средна гора”. Въведена е ВОБД като улицата е затворена за движение на МПС, включително кръстовището с ул. „Иван Вазов”. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.

3. По ул.”Иванянско шосе” – от подхода за магазин „Фантастико” ул.”Мадарски конник” до ул.”Стефан Стамболов”. Участъкът е затворен за движение на МПС, като ще се осигурява подход към паркинга на магазин „Фантастико” до ул.”Стефан Стамболов” (от 01.05 до 05.05.2023)

4. В кръстовището на ул.”Стефан Стамболов” и ул.”Иванянско шосе”. Ще бъде въведена ВОБД – без затваряне (със стеснения) на кръстовището. На 09.05.2023 ще бъде затворен за движение Прелезът към ул. „Гурмазовски път”, като за движение на МПС към квартала зад линията ще са осигурени обходни маршрути. Очаква се Прелезът да бъде затворен до 20.05.2023 г.

5. По ул. „Огражден” – ще бъде въведена ВОБД, като улицата е затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.

6. По ул.”Баба Тонка” от ул.”Рудозем” до ул.”Никола Обретенов”. Ще бъде въведена ВОБД, като улицата е затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка. – Очакваното начало на СМР по участъка е  от 09.05.2023 при технологична възможност.

7. По ул.”Родина” от ул.”Александър Стамболийски” до ул.”Клокотница”. Ще бъде въведена ВОБД, като улицата е затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка. – Очакваното начало на СМР по участъка е от 09.05.2023 при технологична възможност.

Посочените дати са индикативни и са възможни промени в зависимост от напредъка на СМР.

На празниците (6, 7  и 8 май) не се предвиждат дейности, като работните участъци ще бъдат надеждно обезопасени.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 99 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 61 Гласове)
 • Албена Белянова (63%, 277 Гласове)
Общо гласували: 437 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Променят движението в части от Банкя заради изграждането на водни......

Продължава изграждането на водния цикъл на Банкя, съобщават от районната администрация. Заради доизграждане и реконструк...

Прочети още keyboard_arrow_right