СУ „Христо Смирненски” в Банкя вече има модерен STEM център

СУ „Христо Смирненски” в Банкя вече има модерен STEM център

Снимка: Фейсбук

Средно училище „Христо Смирненски” в столичния район Банкя вече има модерен Център за наука, технологии, инженерство и математика (STEM). Новата придобивка е изградена по националната програма на МОН „Изграждане на училищна STEM среда.”

Целта е да се провокира интересът на децата към природо-математическите науки и иновациите и да се създаде по-добра среда за обучение, съобщават районната администрация.

Младите преподаватели по изобразително изкуство Елисавета Иванова и Цветан Стоянов демонстрираха нагледно как се работи с интерактивната дъска. Модерната технология дава възможност не само да се пресъздават съвсем реалистично конкретни исторически събития, но и да се симулира дори дисекция на органи.

Новият STEM център включва още 3D принтер и благодарение на новата технология гостите си тръгнаха с оригинален сувенир – ключодържатели под формата на сърце с логото на 78 СУ „Христо Смирненски“. На официалното откриване общинският съветник Анна Стойкова поздрави директора на училището – Д. Герасимова, и общинското ръководство за модерната придобивка и подчерта, че по този начин децата ще се докоснат по-пълноценно до света на науката.

STEM центърът разполага със свое пространство, а не се помещава в пригодени класни стаи. 

"Радостен съм да ви поздравя с новата придобивка, свързана с изграждането на съвременния център за получаване на научни знания – STEM кабинетите, оборудвани с техника от утрешния. Нека всичко това провокира младите хора да проявят интерес към природо-математическите знания като фундамент на научното познание. Приемете моите поздрави, уважаема госпожо Герасимова, за смелостта Ви да въвеждате такива форми на иновативно обучение в повереното Ви училище, а вие, скъпи преподаватели, сте хората, от които зависи от искрата на интереса на учениците да пламне огънят на глобалния стремеж към овладяването на онези познания, които ще приближат доброто бъдеще към Банкя и България", написа кметът на Банкя Рангел Марков в Поздравителен адрес до училището.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Одобрявате ли именуването на улици и пространство в София в подкрепа на Украйна?
 • - Да, цяла Европа изразява своята солидарност (13%, 169 Гласове)
 • - Не, преименуването на алея пред Руското посолство е провокация (85%, 1071 Гласове)
 • - Не мога да преценя (2%, 27 Гласове)
Общо гласували: 1267 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Мобилният пункт за опасни отпадъци ще бъде в Люлин и Банкя...

На 5 август (петък) в районите "Люлин" и „Банкя“ ще бъде разположен мобилен пункт за събиране на опасни...

Прочети още keyboard_arrow_right