В Банкя вече има гише за обслужване на хора с увреден слух

В Банкя вече има гише за обслужване на хора с увреден слух

Снимка: Столица.bg

Столичният район „Банкя“ вече има гише за административно обслужване на глухи и сляпо-глухи лица, съобщават от местната администрация.

Комуникацията се осъществява чрез тристранна онлайн видео връзка между глухото лице, администратора на съответното гише и жестови преводачи, назначени в Контактния център на Столична община.

Това е едно от трите направления за достъпност за глухи и сляпо-глухи граждани по Плана за действие в прилагане на ЗБЖЕ, който беше приет в Столичен общински съвет.

На електронния портал на Столична община се намира “Рубрика за глухи и сляпо-глухи граждани” с информация, преведена на български жестов език.

„Имаме и решение на СОС за предоставяне на сътрудничество за “споделена услуга” към останалите общини в страната за ползване на тази услуга. По този начин ще улесним колегите от страната да приложат Закона и ще предадем опита, който натрупахме за близо две години чрез широка комуникация с организациите на и за глухите хора.", коментира общинският съветник Анна Стойкова, която е председател на Консултативен съвет по прилагане на Закона за българския жестов език (ЗБЖЕ).

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Улица в Банкя носи името на Георги Калоянчев – Калата...

Улица 13-та в кв. „Градоман“, район „Банкя“ вече е преименувана на „Георги Калоянчев &ndas...

Прочети още keyboard_arrow_right