Започна работата по водния цикъл на Банкя

-

Снимка: Facebook

Започнаха строителните работи по проекта за доизграждане и реконструкция на канализационна мрежа на гр. Банкя, кварталите „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и с. Иваняне, съобщават от районната администрация.

В периода 19.06.2023 – 02.07.2023г. СМР ще се извършват в следните участъци:

По ул.“Александър Стамболийски“
• От ул.”Отец Паисий” до ул.”Странджа” – участъкът ще е затворен за движение на МПС. Ще се изграждат канализационен профил 65, СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 65.
• Маршрутът на линия №42 остава същия.
• Подготвя се възстановяване на настилките по улицата. Мероприятието ще започне с възстановяване на тротоари и бордюри по цялата улица, като след приключване на тези СМР ще се пристъпи към асфалтиране на траншеята. В зависимост от атмосферните условия очакваното начало на тези мероприятия е около 25.06.2023г. За целта ще се въведе поетапно ВОБД в работните участъци.

По ул.”Сливница” – между ул.”Цар Симеон” и ул.”Средна гора”. Въведена е ВОБД като улицата е затворена за движение на МПС, включително кръстовището с ул. „Иван Вазов”. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.
Работи се по канализационен профил 179 нов.

По ул.”Слънчев бряг” от ул. „Патриот”(Гурмазовски път) до ул.”Летоструй” улицата е затворена за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути. В участъка се изграждат канализационни профили 156-б и 156-д.

По ул.”Никола Вапцаров” в участъка от ул.”Гоце Делчев” до ул. „Алеко Константинов” – участъка е затворен за движение на МПС, като е осигурен обходен маршрут. Изгражда се канализационен профил 25(М), СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 25(М).
Маршрута на линия №42 остава същия.

По ул.”Копривщица” от ул.”Приморско” до ул.”Мальовица”. В участъка ще се изгражда канализационен клон 103(Г) ), СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен клон 103(Г). Участъкът е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.

По ул.” Огражден” от ул.”Мальовица” до ул.”Хан Кардам” в участъка ще се подменят съпътстващи водопроводи. Въведена е ВОБД, като улицата е частично затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.

По ул.”Иванянско шосе” от ул.”София” до ул.”Стефан Стамболов”. В участъка ще се подменят съпътстващи водопроводи. Въведена е ВОБД без затваряне за движение на МПС(със стеснения), като при необходимост движението ще се регулира със светофарна уредба.
• Подготвя се възстановяване на настилките по улицата. Мероприятието ще започне с възстановяване на тротоари и бордюри по цялата улица, като след приключване на тези СМР ще се пристъпи към асфалтиране на траншеята. В зависимост от атмосферните условия очакваното начало на тези мероприятия е около 01.07.2023г. За целта ще се въведе поетапно ВОБД в работните участъци.

Във връзка със възстановяването на автобусна линия №42 са възможни и СМР в следните участъци:
• Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Христо Смирненски”
• Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Георги Бенковски”
• Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Слънчева скала”
• Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.”Христо Ясенов”
• Кръстовището на ул.”Ал.Стамболийски” и ул.“7“

В посочените участъци ще бъде въведена ВОБД без затваряне за движение на МПС(със стеснения), като при необходимост движението ще се регулира със светофарна уредба.

По ул.”Царибродска” от ул.”Александър Стамболийски” до ул.”Витоша”. В участъка ще се изгражда канализационен профил 66, СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 66. Участъкът ще е затворен за движение на МПС, като ще са осигурени обходни маршрути.

Строителите припомнят, че посочените дати са индикативни и са възможни промени в зависимост от напредъка на СМР и технологичната възможност, за които ще бъдете своевременно уведомени. Ще бъдат положени необходимите усилия, за да се ограничат до минимум неудобствата за гражданите и гостите на град Банкя, уверяват те.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 184 Гласове)
 • Ваня Григорова (36%, 159 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 55 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 38 Гласове)
Общо гласували: 436 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Градският транспорт в снежна Банкя се движи, тежка е ситуацията в......

Градският транспорт в Банкя се движи въпреки натрупаният сняг. Цяла нощ машините на оператора по чистота са работили и у...

Прочети още keyboard_arrow_right