Започва вторият етап от изграждането на водния цикъл на Банкя

-

Снимка: Facebook, район "Банкя"

След като през 2008 година бе изграден довеждащия колектор, а 2015 бяха завършени главните канализационни колектори на Банкя и кварталите, днес в Банкя се състоя "Първа копка" по проект за доизграждане и реконструкция на канализацията в столичният район Банкя - гр. Банкя и кварталите Градоман, Михайлово и Вердикал. Това съобщават от районната администрация.

По същество проектът представлява изграждане на вътрешнокварталната мрежа. 3639 души ще бъдат присъединени към канализацията, а общата дължина на канализационна мрежа на територията на Банкя и кварталите „Градоман“, „Михайлово“ и „Вердикал“ е 29 795 м. В това число се включват: смесена канализация - 8102 м., битова канализация - 13 316 м. и дъждовна канализация - 6436 м. Общата стойност на обекта е 34 052 964,00 лв. След приключването на строителните работи, улиците ще бъдат изцяло възстановени и преасфалтирани.

Очаквано във връзка със стартиралия проекта, в администрацията в първия ден от работата са постъпили множество сигнали от граждани, че електробусите към квартал Михайлово са недостатъчни, съобщават от района.

Кметът Рангел Марков е провел разговор с изпълнителния директор на Центъра за градска мобилност Димитър Дилчев в опит да се намери оптимално решение на проблема. От ЦГМ са потвърдили, че също са констатирали проблем и ще изпратят нарочен служител, който да проследи ситуацията. Ще бъде предложено оптимално решение за създалата се ситуация, уверяват от Центъра за градска мобилност.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Градският транспорт в снежна Банкя се движи, тежка е ситуацията в......

Градският транспорт в Банкя се движи въпреки натрупаният сняг. Цяла нощ машините на оператора по чистота са работили и у...

Прочети още keyboard_arrow_right