Затворени улици и променено движение в Банкя заради изграждането на канализацията

Затворени улици и променено движение в Банкя заради изграждането на канализ

Снимка: pixabay

Продължават дейностите по доизграждане и реконструкция на канализационна мрежа на гр. Банкя – кварталите „Градоман“, „Михайлово“, „Вердикал“ и с. Иваняне, р-н „Банкя“, съобщават от районната администрация.

В периода 24 юли – 6 август строително-ремонтни дейности ще се извършват в следните участъци:

По ул.“Иван Вазов“ - Въведена е ВОБД като улицата е затворена за движение на МПС, включително кръстовището с ул. „Сливница“. Работи се по канализационен профил 174-1-б. От 20.07.2023г. започна възстановяването на асфалтовата настилка по ул. „Сливница“. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.

По ул. “Средна гора“ от ул. “Сливница до ул. “Рила“ – ще бъде въведена е ВОБД като улицата ще е затворена за движение на МПС. Ще се работи се по канализационен профил 186-б и 186-д. Очаквано начало на СМР - 25.07.2023г. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.

По ул. “Слънчев бряг“ от ул. “Патриот“(Гурмазовски път) до ул. “Летоструй“. Улицата е затворена за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути. В участъка се изграждат канализационни профили 156-б и 156-д.

По ул. “Мальовица“ -  в участъка се изгражда канализационен клон 103(Г) ), СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен клон 103(Г). Участъка  е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.

По ул. „Райко Даскалов“, ул. “Бреза“ и ул. “Малина“ - в участъка се подменят съпътстващи водопроводи. Въведена е временна организация и безопасност на движението (ВОБД), като улицата е частично затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка.

По ул. “Бреза“ – изгражда се канализационен клон 15(В)-б и 15(В)-д, СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационния клон. Участъкът е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.

Във връзка с възстановяването на автобусна линия №42 са възможни и СМР в следните участъци:

 • Кръстовището на ул. “Ал. Стамболийски“ и ул. “Христо Смирненски“
 • Кръстовището на ул. “Ал. Стамболийски„ и ул. “Георги Бенковски“
 • Кръстовището на ул. “Ал. Стамболийски“ и ул. “Слънчева скала“
 • Кръстовището на ул. “Ал. Стамболийски“ и ул. “Христо Ясенов“
 • Кръстовището на ул. “Ал. Стамболийски“ и ул.“7“

В посочените участъци ще бъде въведена ВОБД без затваряне за движение на МПС(със стеснения), като при необходимост движението ще се регулира със светофарна уредба.

По ул. “Царибродска“ от ул. “Александър Стамболийски“ до ул. “Юрий Гагарин“. В участъка се изгражда канализационен профил 66, СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 66. Участъка е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.

По ул.“Родина“ от ул. “Александър Стамболийски“ до ул. “Клокотница“. Въведена е ВОБД, като улицата е затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка. В участъка се изграждат канализационни профили 2-б и 2-д, както и СКО и УО в рамките на канализационния профил.

По ул. “Васил Петлешков“ в участъка от ул. “Ангел Кънчев“ до ул. “София“. Работи се по канализационен профил 307-б и 307-д. Участъка е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.

По ул. “Иванянско шосе“ в участъка от ул. “Мадарски конник“ до ул. “София“. Ще се работи по канализационен профил 272-д. За целта поетапно се въвежда ВОБД в работните участъци. Очакваното начало на СМР е 24.07.2023г.

По ул. “Стефан Стамболов“ в участъка от ул. “Иванянско шосе“ до преди Големия прелез. В участъка ще се подменя водопровод, като ще бъде въведена ВОБД без затваряне за движение на МПС(със стеснения), като при необходимост движението ще се регулира със светофарна уредба. Очакваното начало на СМР е 24.07.2023г.

По ул. “Ангел Каралийчев“ от ул. “София“ до ул.“Николай Некрасов“. “. В участъка се изгражда канализационен профил 262, СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 262. Участъка е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.

По ул. “Хъшове“ от ул. “София“ до след ул.“Еделвайс“. В участъка се изгражда канализационен профил 227-д и 227-б, СКО към имотите, както и УО в рамките на канализационен профил 227. Участъка  е затворен за движение на МПС, като са осигурени обходни маршрути.

По ул. “Баба Тонка“ или ул. “Летоструй“ ( в зависимост от технологичната възможност). Ще бъде въведена е ВОБД, като улицата ще е затворена за движение на МПС. При възможност ще се пропускат автомобили на живущите в участъка. Очаквано начало на СМР – 31.07.2023г., като за посочените улици ще бъде предоставена допълнителна информация при изясняване на ситуацията.

Посочените дати са индикативни и са възможни промени в зависимост от напредъка на СМР и технологичната възможност.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (17%, 19 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (32%, 35 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 110 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Седмица на брака отбелязват в столичния Банкя (СНИМКИ)...

Мария и Иван Райнови от Банкя, които вече 56 години живеят в мир и сговор помежду си, днес се срещнаха и разговаряха с м...

Прочети още keyboard_arrow_right