40 плувци ще скочат във водите на езерото в парк "Дружба" на Богоявление

-

Снимка: YouTube

По традиция и тази година кръстът на Богоявление ще бъде хвърлен в ледените води на езерото в ж.к. „Дружба-1“, съобщават от администрацията на район "Искър". Събитието ще се проведе на 6 януари, Богоявление, от 13 ч. на понтона при амфитеатъра в парк „Дружба“.

Преди тържествения водосвет ще тръгне литийното шествие от храм „Св. преп. Наум Охридски“.

Желаещите да участват в надпреварата на Богоявление ще имат възможност да се запишат на мястото на събитието същия ден от 9 до 12 ч пред входа на зоната с ограничен достъп край понтона. Условието е да имат навършени 18 години и да носят документ за самоличност. Задължително е и представянето на валиден зелен сертификат, като за улеснение районна администрация „Искър“ е организирала разполагането в близост на Център за бързи тестове за Covid-19. Броят на допуснатите плувци ще бъде ограничен до 40 по реда на тяхното записване, предвид необходимите мерки за тяхната безопасност.

След 11 ч ще започнат и медицински прегледи, които всеки от желаещите да участва в ритуала на Богоявление трябва успешно да премине. Прегледите ще се извършват в Дома на културата „Искър“.

Достъпът в зоната за сигурност край понтона ще е ограничен, предупреждават от общинската администрация. Всеки гражданин, желаещ да присъства, може да го направи извън зоната с ограничен достъп и при спазване на Заповедта на министъра на здравеопазването относно мерките за предотвратяване разпространението на Covid-19.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Предложение: СОПФ да даде 240 хил. лв. за ремонт две игрища в рай......

Две игрища в столичния район „Искър“ могат да бъдат основно ремонтирани с финансовата подкрепа на Специализи...

Прочети още keyboard_arrow_right