Деца от столичния район „Искър” направиха рисунки за безопасното движение на пътя

Деца от столичния район „Искър” направиха рисунки за безопасното движение н

Снимка: район Искър

Районна администрация „Искър“ подкрепя образователните инициативи

Познаването на правилата на движение по пътищата намалява риска от инциденти и спасява живот. Под мотото „Щом правилата зная, спокойно мога да играя“ , подготвителните групи на 96. ДГ „Росна китка“ изработиха групови проекти и рисунки, свързани с безопасността на движение по пътищата, съобщиха от районна администрация „Искър”.

С изпълнение на проекта се цели възпитаване на транспортна култура и формиране на умения на децата да опазят здравето и живота си на пътя. По инициатива на ръководството на 96. ДГ е проведена и анкета с родителите на децата от всички групи, в която са споделили мнение за важността и ефективността от обучението по Безопасност на движението по пътищата в ранна детска възраст.

Районна администрация „Искър“ подкрепя образователните инициативи за запознаване на правилата за движение. Давайки си сметка, колко важно е познаването им от ранна детска възраст, през 2018 г. изградихме интерактивна площадка за обучение по „Безопасност на движението по пътищата“. Площадката е разположена до бл. 86 и бл. 87 в ж.к. „Дружба 1“ и дава възможност периодично да се провеждат разяснителни кампании за безопасността на движение сред децата на район „Искър“. Площадки по безопасност на движението бяха изградени и в детски градини в района.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Предложение: СОПФ да даде 240 хил. лв. за ремонт две игрища в рай......

Две игрища в столичния район „Искър“ могат да бъдат основно ремонтирани с финансовата подкрепа на Специализи...

Прочети още keyboard_arrow_right