Малки и големи от район Искър се включиха в кампанията за осиновяване на бездомни животни

Малки и големи от район Искър се включиха в кампанията за осиновяване на бе

Снимка: Фейсбук, Район "Искър"

Над 100 общински институции се включиха в кампанията на Столична община за осиновяване на бездомни животни „БезДОМен или ДОМашен. Ключът е в теб!“, която стартира на 24 януари.

Сред тях са районна администрация „Искър“, ОКИ – Дом на културата „Искър“, четири детски градини в района и два филиала към тях, както и две основни и две средни училища в ж.к. „Дружба“.

„Поздравяваме 13. ДГ "Калинка", 21. ДГ "Ежко Бежко", 88. ДГ "Детски рай", 185. ДГ "Звездичка", 4. ОУ "Проф. Джон Атанасов", 68. СУ "Акад. Никола Обрешков", 108. СУ "Никола Беловеждов" и 163. ОУ "Черноризец Храбър", които се включиха в инициативата!“, казват от местната администрация.

Целта на кампанията е да насърчи осиновяването на животни от приюти и природозащитни организации, да популяризира адекватната грижа за кучетата и котките, както и да повлияе на отношението на хората към осиновяването на бездомни животни.

Всеки от плакатите на кампанията, разлепени по различни институции, е със снимка на четириног приятел, а QR код отвежда към историята на животното от приют или към природозащитна организация. Там може да се намери и информация за начина на осиновяването.

Животните са от Animal Rescue Sofia, „Четири лапи“ и ОП „Екоравновесие“, които работят заедно по кампанията.

В рамките на инициативата, всички столични училища и детски градини, както и тези, заявили участие от район „Искър“, получиха видеоматериали от Международната организация за защита на животните „Четири лапи“, които имат за цел да информират децата как да бъдат по-отговорни, както към домашните любимци, така и към бездомните животни. За съжаление статистиката показва, че голяма част от уличните кучета и котки са били изоставени от стопаните си.

Кампанията се организира от Столична община - дирекция „Спорт и младежки дейности“ и дирекция „Околна среда“, в партньорство с Animal Rescue Sofia, „Четири лапи“ и ОП „Екоравновесие“, в съответствие с Плана за действие на Програмата на Столична община за изпълнение на Националната програма за овладяване на популацията на безстопанствените кучета на територията на република България.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
 • Николай Веселинов (23%, 93 Гласове)
 • Веселин Кирев (14%, 56 Гласове)
 • Албена Белянова (64%, 264 Гласове)
Общо гласували: 413 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичният Дружба 1: Свежест и зеленина край езерото, от "Пеперуд......

Музика и детска глъчка огласят квартала и пазара в Дружба 1 в понеделник сутринта. И тишината, и спокойствието ги наруша...

Прочети още keyboard_arrow_right