Около 4 тона събраха училищата в район "Искър" за „Хартиена надпревара“ (СНИМКИ)

photo_library
 • Около 4 тона събраха училищата в район "Искър" за „Хартиена надпревара“

  Снимка: Фейсбук

 • Около 4 тона събраха училищата в район "Искър" за „Хартиена надпревара“

  Снимка: Фейсбук

 • Около 4 тона събраха училищата в район "Искър" за „Хартиена надпревара“

  Снимка: Фейсбук

С обработката на тоновате хартиени отпадъци учениците спестиха 16KW/h електроенергия и спасиха 52 дървета

Близо 4 тона отпадъци от хартиени опаковки събраха училищата в район „Искър“ в края на изминалата седмица. Децата се включиха в кампанията на районната администрация и „Булекопак“ за разделно събиране на хартиени отпадъци „Хартиена надпревара“.

С активността си помогнаха на града ни и района да бъдат по-чисти, а по този начин и на планетата. Учениците от район „Искър“ спестиха с обработката на 4 тона хартиени отпадъци 16KW/h електроенергия и спасиха 52 дървета. А с всеки килограм предадена хартия, която ще бъде рециклирана, спестиха общо 128 хил. литра питейна вода. Това е огромен принос в екологията!, похвалиха ги от район "Искър".

Най-голямо количество хартиени отпадъци събраха учениците от 108. СУ „Никола Беловеждов“ – 920 кг. На второ място се наредиха 150. ОУ „Цар Симеон Първи“ със 783,7 кг, следвани от 68. СУ „Акад. Никола Обрешков“, чиито възпитаници събраха 760 кг. Учениците от 163. ОУ „Черноризец Храбър“ предадоха за рециклиране 686,3 кг., 4. ОУ „Проф. Джон Атанасов“ - 486,6 кг, а 69. СУ „Димитър Маринов“ - 263,4 кг.

Трите училища, събрали най-много хартиени отпадъци, ще получат ваучери за подобряване на материалната база на учебните заведения. Ваучерът за победителя 108. СУ е на стойност 600 лв, за 150. ОУ – 400 лв, а за 68. СУ – 200 лв. Всички останали училища, които взеха участие в кампанията, ще получат поощрителни награди – топки за волейбол и футбол и ракети за игра на бадминтон.

"За да предадем енергията на екокампанията ни и на най-малките жители на район "Искър", от 6 юни стартираме инициативата „Мисли зелено, събирай разделно, засади растение!“, в която заедно с децата от детските градини в района ще облагородим дворовете около детските им площадки с още цветя и ще си поговорим за ползите от разделното събиране на отпадъци за рециклиране", обещаха от район "Искър".

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Храмът в с. Бусманци е напълно обновен...

Основният ремонт на църквата „Успение Богородично“ в с. Бусманци приключи. Преди дни храмът беше осветен и о...

Прочети още keyboard_arrow_right