Проектът "Блок в езерото" на обществено представяне в район "Искър"

-

Снимка: район "Искър"

На 10 март 2022 г., четвъртък, от 18,30 ч. в концертната зала на ОКИ-Дом на културата-Искър ще се проведе обществено представяне на номинирания проект „Блок в езерото“ по програма „Навън“ на Столична община, направление 2 „Открито" – за подкрепа на временни художествени инсталации в градска среда. Това съобщават от районната администрация.

Блок плува в езерото в Дружба, ще бъде дом на патиците (СНИМКИ)

Представянето се организира по искане на кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков и общинския съветник Лорита Радева - жител на района, във връзка с въпросите, които гражданите на района поставят по повод характеристиките и избраното място за експонирането му.

Номинираният проект представлява художествена композиция - макет на блокове в район „Искър“. От Комисията за творческа оценка на постъпилите проекти по програма „Навън“ се предлага временно разполагане на композицията в езерото в ж.к. „Дружба“ и ползването ѝ като къщичка за патици.

Проектът ще бъде представен от зам.-кмета на Столична община по образование и култура Мирослав Боршош. Поканени са и членовете на Комисията за творческа оценка на програма „Навън“ на Столична община, направление 2 „Открито" – за подкрепа на временни художествени инсталации в градска среда, които са номинирали проекта. В срещата ще участват и авторът на проекта Мина Минов и директорът на Дирекция „Култура“ Биляна Генова.

Номинираният проект предстои да бъде разгледан в комисии на Столичния общински съвет, като по искане на г-жа Радева ще бъде внесен за разглеждане и в Постоянната комисия по опазване на околната среда, земеделие и гори на Столичния общински съвет, на която тя е председател. Окончателното одобрение ще е с решение на Столичен общински съвет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Предложение: СОПФ да даде 240 хил. лв. за ремонт две игрища в рай......

Две игрища в столичния район „Искър“ могат да бъдат основно ремонтирани с финансовата подкрепа на Специализи...

Прочети още keyboard_arrow_right