Завърши строежът на новата сграда ДГ № 88 в „Дружба“

-

Снимка: Столична община

Завърши изграждането на нова сграда на ДГ № 88 „ Детски рай“ в столичния квартал „Дружба“, съобщават от Столична община.

От есента детската градина ще приеме още близо 100 деца, които ще посещават новите 2 градински и 2 яслени групи. Новите места ще бъдат обявени в системата за прием през м. август.

Кметът на София Йорданка Фандъкова посети обекта и провери готовността на новата сграда за въвеждане в експлоатация и за прием на деца. Тя се срещна с директора Мария Йорданова и кмета на район „Искър“ Ивайло Цеков.

„ДГ„Детски рай“ е пример за това как задно с изграждането на нови сгради и разширения на детски градини обновяваме и съществуващите сгради“, каза кметът Фандъкова след посещението си в детското заведение. „В съществуващата сграда на детската градина са въведени мерки за енергийна ефективност, поставена е топлоизолация. А при новите цени на енергията това е изключително важно. Обновено е и дворното пространство“, каза при посещението си кметът Фандъкова.

Директорът на детското заведение Мария Йорданова посочи, че след санирането на сградата помещенията са по-топли през зимата и използват по-малко енергия за отопление.

Кметът на район „Искър“ Ивайло Цеков работи активно по изпълнение на програмата за строителство на детски градини на Столичната община. Създадена е добра организация и проектите се изпълняват в срок“, каза кметът Фандъкова. През последните години в района са разкрити 20 нови групи. Започна и проектирането на нова сграда към 108 ДГ в Дружба, която ще бъде за 6 нови групи.

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Предложение: СОПФ да даде 240 хил. лв. за ремонт две игрища в рай......

Две игрища в столичния район „Искър“ могат да бъдат основно ремонтирани с финансовата подкрепа на Специализи...

Прочети още keyboard_arrow_right