Кметът на Изгрев спрял презастрояването в района, стопирал 19 обекта

Кметът на Изгрев спрял презастрояването в района, стопирал 19 обекта

Снимка: Фейсбук

19 строежа на жилищни сгради е спрял кметът на Изгрев д-р Делян Георгиев, с което от части е стопирал и презастрояването в района. Това не е достатъчно, написа районният кмет във фейсбук.

Презастрояването и пренаселването на район “Изгрев” и София трябва да спре незабавно, призова д-р Георгиев. Спирането за строежите е за периода от избирането му за кмет, през есента на 2019 г., досега.

"Големите обекти, които не са от компетенциите на районните кметове, продължават да никнат като гъби в софийските квартали, затормозявайки инфраструктурата и нарушавайки качеството на живот на софиянци. Тежкото презастрояване и нарастването на населението двойно, завинаги промени облика на “Изток”, “Изгрев” и “Дианабад”. От някогашния тих и зелен район остана само спомен. Изглежда някои инвеститори са всесилни, техните интереси се бранят от редица институции, отделни политици и държавни служители", коментира кметът на столичния Изгрев.

През 2020 г. той  е поискал да проведем референдум за въвеждане на десетгодишен мораториум върху жилищното строителство в “Изгрев”, но Столичният общински съвет отхвърлил искането му.

"Добронамерено припомням на съветниците в СОС, че софийското поле има огромен потенциал и градът може да се развива спокойно, без да се презастроява", коментира районният кмет.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Изгрев" продължават с проекти за подобряване на инфраструктура......

В столичният район "Изгрев" продължават с изпълнението на амбициозната си четиригодишна програма, свързана с подобряване...

Прочети още keyboard_arrow_right