Кметът на "Изгрев" внесе искане за още две промени в ПУП на Борисовата градина

-

Снимка: Facebook

След среща с представители на "Зелени закони", кметът на столичният район "Изгрев" д-р Делян Георгиев е изпратил до НАГ искане за внасяне на още две промени в подробния устройствен план на Борисовата градина. За това съобщи д-р Георгиев.

Промените, които са поискали от районната администрация засягат частта от парка, която попада в район „Изгрев“.

"Настояхме т.нар. „заслон“ в парка, в частта в близост до бул. „Драган Цанков“, да се премахне. Хората имат притеснения, че подобни места лесно се превръщат в сборища за употреба на алкохол и други субстанции, които освен сериозен шум, оставят зад себе си и замърсяване", съобщи районният кмет.

Другото искане към НАГ е планираната за изграждане тоалетна да бъде преместена по-близо до булеварда, така че строителството ѝ и прекарването на канализация да не засегне парка.

Проектът за Подробен устройствен план на Борисовата градина беше представен публично през м. януари т.г. и премина през обществено обсъждане, което породи голям интерес. Предстои разискването по него да продължи в Столичния общински съвет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Граждани в столичния "Изгрев" за пейките от камък и дърво: Станал......

Пейки като никъде другаде в София има в столичния район Изгрев. Те са поставени на мястото на някогашните будки на ул. "...

Прочети още keyboard_arrow_right