Освобождават терен в Изгрев, заграбен незаконно от хранителен магазин

Освобождават терен в Изгрев, заграбен незаконно от хранителен магазин

Снимка: Фейсбук, д-р Делян Георгиев

Мястото ще бъде обособено като безплатен паркинг за хората в района

„Поредната заграбена и неправомерно владяна общинска земя в район “Изгрев” ще бъде освободена от районната администрация до дни.“ Това обещава кметът д-р Делян Георгиев във Фейсбук страницата си.  

По думите му повече от 20 години голям магазин за хранителни стоки е заградил общински имот, който ползва незаконно и абсолютно безплатно, като фирмен паркинг и складова база.

„С моя заповед в срок от седем дни задължих собствениците на обекта доброволно да премахнат оградата. Ако това не се случи, общинските багери ще отстранят принудително загражденията и портала, а теренът ще може да се ползва от гражданите за свободно и безплатно паркиране на автомобили. Паркингът е с капацитет повече от 30 паркоместа, което ще облекчи допълнително проблема с паркирането край околните блокове“, посочва районният кмет.

Той уточнява, че за трите години от встъпването му в длъжност са освободени десетки общински имоти, заграбени от недобросъвестни бизнесмени. Върху тях са се намирали над 20 незаконни постройки, които към днешната дата вече са премахнати.

„Законите важат за всеки един, интересите на хората и общината ще бъдат защитавани с всички сили и средства, докато това зависи от мен“, казва още д-р Георгиев.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на Изгрев: Впечатлен съм от работата по детските градини в......

Кметът на столичния район „Изгрев“ д-р Делян Георгиев и главният инженер на района Екатерина Благоева провер...

Прочети още keyboard_arrow_right