район „Красна поляна“, СО

Последни Най-четени Най-коментирани

Времето в София

Въздухът в София

Анкета

Кой от заместник-кметовете на Красно село да бъде избран от СОС за временно изпълняващ до местните избори?
  • Николай Веселинов (23%, 88 Гласове)
  • Веселин Кирев (12%, 45 Гласове)
  • Албена Белянова (65%, 250 Гласове)
Общо гласували: 383 Обратно към гласуване
comment 0
visibility 4057
Правят паркинг за 90 коли на "кална точка" в "Западен парк"

Правят паркинг за 90 коли на "кална точка" в "Западен парк"

Вече е ясна и следващата "кална точка" в "Красна поляна", която ще бъде облагородена. Това е улица "Западна" в "Западен парк". Там ще бъдат направени около 90 паркоместа. За да се спре паркирането в зелените площи и да се подобри визията на кварталите.  Мястото бе избрано след обща обиколка на кмета на "Красна поляна" Иван Чакъров и зам. кмета на Столична община, направление "Зелена система, екология и земеползване" Десислава Билева. За това разказват от администрацията на района в социалната мрежа.   Облагородяването на "калните точки" в София е сред трите приоритетни мерки, включени в новата Програма срещу атмосферното замърсяване, която се реализира по инициатива на кмета Йорданка Фандъкова.  

comment 0
visibility 3429
24-метровата кула във „Факултета“ скъсява времето за реакция на пожарните е

24-метровата кула във „Факултета“ скъсява времето за реакция на пожарните екипи в София

24-метровата противопожарна кула, която следи за горене на гуми и опасни отпадъци в столичния квартал „Факултета”, скъсява времето за реакция на пожарните екипи в София. Това съобщи за „Нова телевизия“ директорът на центъра Красимир Димитров. Припомняме, че специалното съоръжение е изградено в най-високата точка на район „Красна поляна”. Журналистът Румен Бахов посети центъра за наблюдение, за да види какво записват камерите. Пожарната кула засича дим и пушек. След като те бъдат локализирани, се подава аларма към центъра. Оттам пък се подава сигнал до пожарната и до Столична община.

comment 0
visibility 4045
Отходна вода тече по булевард "Възкресение" в София

Отходна вода тече по булевард "Възкресение" в София

Отходна вода тече по целия булевард "Възкресение" в София. На места водата е бистра, на други места тече вода от канализацията, съобщи Нова телевизия. Проблемът в район „Красна поляна“ е 35-годишна давност. Живущите в квартала обясняват, че са подложени на постоянни течове и са принудени да газят в незнайно какви води. Кметът на район "Красна поляна" Николай Вушовски сподели, че последният теч е от събота. Проблемът е такъв, че трябва да се копае, за да се отстрани. Днес започва подготовка за същинската работа, която ще стартира  в понеделник. Ще бъде направен байпас на канала, който е от 50 години.

Реклама
comment 0
visibility 3152
"Софекострой" сменя контейнерите в район Красна поляна с чисто нови

"Софекострой" сменя контейнерите в район Красна поляна с чисто нови

Над 220 нови контейнера ще бъдат поставени район Красна поляна-Столична община. От седмица е започнала подмяната и в някой квартали на района те са чисто нови. ОБновяването се извършва от фирмата по чистота в района - "Софекострой". Първо са подновени най-старите и счупени. Чисто нови съдове за отпадъци се поставят в кв. Разсадника, втора и трета част на Красна поляна , "Ташкови ливади" и част от "Илинден", потвърди пред Столица.bg кметът Иван Чакъров. Нови контейнери ще има и по централния булеврад "Александър Стамболийски". Общо една трета от съществуващите съдове за отпадъци ще бъдат подменени с чисто нови.

comment 0
visibility 5593
Бетонни кашпи ще спират паркирането в тревни площи и площадки в "Красна пол

Бетонни кашпи ще спират паркирането в тревни площи и площадки в "Красна поляна"

Район "Красна поляна" започна инициативата за спиране на незаконното паркиране в тревни площи, тротоари и подходи към детски площадки със слагане на бетонни кашпи. Те се поставят  след сигнали от граждани и оглед от администрацията.  Местата се подбират съобразно локация, съществуваща обстановка и възможности. Търси се и консенсус и търпимост между пешеходци и собственици на автомобили, нуждаещи се от свободно паркомясто. За това разказват от администрацията на района в социалната мрежа.  Предстои слагането на пейки и кошчета за битов отпадък на често посещавани алеи и места за отдих.  

comment 0
visibility 5081
type-photo.svg
Още 10 незаконни гаражни клетки са махнати в "Красна поляна"

Още 10 незаконни гаражни клетки са махнати в "Красна поляна" (СНИМКИ)

Още 10 незаконни гаражни клетки са махнати вчера в район "Красна поляна". От началото на тази година в района са съборени незаконни гаражи в ж.к "Западен парк" при бл. 7, ж.к "Красна поляна" 1 при бл. 24,  ж.к. "Разсадника" - при бл. 62 и бл. 65. Планирано е общата бройка на махнатите обекти в района да стигне 80.    Махнаха незаконни гаражи в "Западен парк", "Разсадника" и "Красна поляна"1   Премахват 80 гаражни клетки в Красна полянаСлед отстраняването на клетките, теренът се разчиства. От  "Красна поляна" планират и облагородяване на пространствата чрез асфалтиране и озеленяване.    

comment 0
visibility 5389
Във "Факултета" се страхуват от 5G, разпитват за какво е 24-метровата кула

Във "Факултета" се страхуват от 5G, разпитват за какво е 24-метровата кула

Камери на Интегрираната система за наблюдение на активно горене на пожари са поставени на 24-метровата кула край кв. Факултета в район Красна поляна. От съоръжението ще се следи и локализират точките на задимявания и пожари, причинени от негрегламентирано горене на отпадъци, кабели и гуми. Високата кула и технологичните камери, показани тази сутрин от директора на "Аварийна помощ и превенция" на Столична община Красимир Димитров, обаче стряскат жители на "Факултета". Те са недоверчиви и коментар на местен млад мъжа издава страха им от 5G. Готова е 24-метровата кула във "Факултета", камери засичат местата с горене на открито "Кулата е само за камери? А, да не стане после да има 5G тука и т. нат., ако са само камери, да ок. Но обещавам ви сериозно, ще събера тука момчета, ако е 5G ще го свалим със сигурност, серизоно ви казвам", закани се младият мъж пред Нова телевизия. Други жители на "Факултета" пък са доволни, че от кулата ще се засичат веднага огнища, за да не пламне квартала, но пък се притеснявали да не ги глобят, че горят въглища за отопление. Всъщност кулата е издигната в терен общинска собственост, мястото е оградено и сериозно охранявано, защото има помпена станция. Но 5G-то си е 5G и засега стряска, а иначе със сигурност от 24-метровата кула и технологичните камери бързо и адекватно ще се реагира на горене на отпадъци, а и най-важното ще има санкционирани.

comment 0
visibility 5115
Готова е 24-метровата кула във "Факултета", термокамери ще откриват местата

Готова е 24-метровата кула във "Факултета", камери засичат местата с горене на открито

Вече е издигната високата 24-метра наблюдателна кула, с която ще се следи за незаконно горене на отпадъци на открито. Това съобщи директорът на дирекция „Аварийна помощ и превенция“ Красимир Димитров.   Кулата е на територията на кв. “Факултета“ в район „Красна поляна“, откъдето има най-много сигнали за горене на открито. Съоръжението е направено в най-високата точка на район ”Красна поляна”. Върху него  ще се монтират специализирани камери за локализиране на точките, откъдето може да има запалване.    Във Факултета изграждат 24-метрова кула с камери за следене на нерегламентирано горене „Става дума за интегрирана система от камери, която следи за цялото горене, което се извършва на открито пространство. Софтуерът засича точното място на източника и алармира” – обясни директорът на  дирекция „Аварийна помощ и превенция”, цитиран от Столична община.   Контролът и недопускането на нерегламентирано горене на открито е важна мярка в борбата за чистота на атмосферния въздух.   Това е четвъртата на територията на столицата противопожарна кула, която се следи от аварийните екипи на Столична община.    

comment 0
visibility 9662
Столична община осигури на 51 семейства модерни и красиви жилища в Красна п

Столична община осигури на 51 семейства модерни и красиви жилища в Красна поляна

51 семейства от Виетнамските общежития на ул. Ришки проход в район Красна поляна. ще са новодомци в модерни и красиви жилища. Столична община осигури домове на обитателите на Виетнамските, тъй като предсоти събаряне на 7 и 8 блок от гетото. Една от новодомките е баба Румяна, която се грижи за четирима внуци. Най-малката е 11-месечната Емилия. "От нищо не съм лишена. Много ви благодаря, че се грижите за хората", каза развълнувана и невярваща на очите си Румяна пред Нова телевизия. Тя благодари на кмета на район Красна поляна Иван Чакър, по чийто контрол бе посторена новата сграда от морски контейнери и апартаментите обзаведени. Стартира монтажът на къщи от морски контейнери във Факултета (СНИМКИ) Монтажът на новите домове за обитателите на Виетнамските започна през септември 2020 г. и даденото обещание вече е изпълнено. 300 ще имат красиви и топли домове.  Най-голямата заслуга е на арх. Румен Първанов и кмета Иван Чакъров. Баба Румяна и внуците й ще се разполагат в светла и модерна кухня с перална, печка, абсорбатор и подово отопление на ток. Трите по-големи деца имат собствена сатя с легла на два етажа и три бюра за уроците. В спалнята на Румяна има и кошче за 11-месечната Еми. "Това жилище е обзаведено специално за баба Румяна и децата. Апартаментите са обзаведени са хора, които искат да живеят добре и нормално", коментира пред Нова телевизия кметът на Красна поляна Иван Чакъров.  Жената не скри възхищението си, радостта и шока при вида на чистата и модерна баня и тоалетна. "За нас е важно тези хора да имат домове, но й да ги пазят, както и да се грижат за околното пространство. Жилищата са екологични, те са с икономично подово отопление на ток и не замърсява въздуха", препоръча Чакъров на новодомците. ОТ районното кметство ще упражнят строг щконтрол по опазване на жилищата и прилежащите площи.

comment 0
visibility 5488
Кметът на Красна поляна пред Столица.bg: Предстои ни основен ремонт на "Ал.

Кметът на Красна поляна пред Столица.bg: Предстои ни основен ремонт на "Ал. Стамболийски” ...

Столица.bg започва поредица от интервюта с кметовете на 24-те района на Столична община. Днес кметът на район Красна поляна Иван Чакъров разказва за изминалата година, инфраструктурните обекти в района, ремонтите и осигуряване на жилища на обитатели на съборените Виетнамски общежития. - Господин Чакъров, кой е новият значим обект във вашия район през 2020 г.? - Пред завършване сме на двете многофамилни жилищни сгради за социално слаби семейства в кв. „Факултета”. Построени са 51 апартамента, а целта ни е да подсигурим по-добри условия за живот на тези семейства. С тяхното преместване ще успеем да разрушим още два от опасните блокове в т.нар. „Виетнамски общежития”. Вторият голям обект започнат през 2020 г. е разширението на 28 СУ „Алеко Константинов”, което представлява нова сграда, осигуряваща модерна образователна среда. - Какви затруднения имахте през 2020 година? - Най-големи затруднения имахме със строежа на новите жилища за социално слаби в кв. „Факултета”, заради пандемията от Ковид-19. Два пъти беше затварян квартала, заради извънредното положение и това съответно забави строителите и удължи сроковете за изпълнението на проекта. - Колко нови сгради на детски градини се строят в Красна поляна и кога ще бъдат готови? - Засега няма ново строителство за детски градини, но имаме обособен терен с виза за нова детска градина, който е включен в графика на Столична община за реализиране през следващите три години. Предвидено е детската градина да събере 8 нови групи. През тази година предстои и разширение на 51 детска ясла, която да увеличи капацитета си за поне още 2 допълнителни групи. - Кои от стратегическите инфраструктурни проекти на Столична община попадат на територията на района ви? - Това е проектът за основен ремонт на бул. „Александър Стамболийски” заедно с трамвайното трасе и рехабилитация на тунела към „Люлин”. Очаква се проектът да стартира през 2021 г. - Как се отрази епидемията от COVID-19 на вашия район? - Имаше и тежки моменти, най- вече заради блокирането на кв. „Факултета” и последвалите размирици. Жителите на квартала бяха недоволни, че не могат да стигнат до работните си места. Ние като медиатори трябваше да потушаваме напрежението и да уверим хората, че всичко ще бъде наред. - Колко и какви електронни услуги извършва районната администрация? - Извършваме всички услуги описани в сайта на Столична община в раздел "Услуги за граждани". Там е достъпен списък с всички административни услуги за граждани и фирми, които се извършват от администрациите и могат да бъдат получени онлайн чрез електронен подпис. - Какво не успяхте да реализирате през 2020 г.? - С много голямо закъснение започнахме премахването на незаконните гаражни клетки. То трябваше да стартира в началото на 2020 г., а е факт от началото на тази година. Вече са премахнати 89 незаконни гаражи и ще продължим процедурата през следващите месеци. Друга по-тромава процедура е премахването на излезли от употреба моторни превозни средства, но с промените в нормативната уредба, които значително намаляват сроковете за тяхното премахване, се надявам да успеем да разчистим повече общински терени и да се открият повече паркоместа. - Кой е най-належащия проблем в момента във вашия район и какво забавя за решаването му? - Належащ проблем през зимните месеци е снеговалежът и опасността от наводнения при разтапянето на снега. Известно е, че в кв. "Факултета" няма законно изградена канализация и това може да предизвика много проблеми с оттичането на водата. Всеки ден получаваме сигнали за запушени канали, на които се отзоваваме, за да не се стигне до по-сериозни последствия. - В кои квартали на Красна поляна има инвеститорски интерес за строителство? - В квартал „Разсадника” и „Красна поляна” 3 част. Очакваме и реализиране на проекта на Министерството на младежта и спорта за възстановяване на стадион „Септември”. На последното заседание на СОС предложението не беше прието, но искането на министерството беше мотивирано с цел изграждане на голямо спортно съоръжение със стадион, тренировъчни игрища, зали, тенис кортове и др. Изпълнението на проекта ще бъде голям плюс за облагородяването на района. - Какъв бюджет ви е необходим за 2021 г. за решаването проблеми за инфраструктурата, ремонти на улици и тротоари, градини, училища, паркове? - Сигурно ще са необходими милиони за решаването на всички инфраструктурни проблеми, за жалост районите не разполагат с такъв финансов ресурс. Бюджетите на всеки един район се определят от Столична община, като конкретно за район Красна поляна за ремонт на улици и тротоари е 320 000 лв. - Имате ли нов парк, зелено пространство в Красна поляна? - В района има два големи парка – „Лебеда” и „Св.Св. Петър и Павел”, които са в добро състояние. В края на миналата година съвместно със Столична община реализирахме облагородяването на т. нар „кална точка” в кв. „Красна поляна” 1 част, като през тази година ще продължим с елиминирането на „калните точки” в района и осигуряване приятна среда на живущите. - Какво предстои през 2021 г.? - Нека си пожелаем най-вече да сме здрави и да успеем да реализираме всички големи проекти, които предстоят в нашия район. - Налагат ли се промени по разписанието на градския транспорт във вашия район? - Засега не се налагат промени на разписанията на градския транспорт. Имаме внесено предложение в СОС за нови две линии, които да обхващат и кв. „Факултета”, защото както е известно там не преминава никакъв транспорт. Това затруднява придвижването на работещите хора в квартала. - Какво е състоянието на спирките на градския транспорт и колко от тях се стопанисват от районната община? - Тежко е състоянието на спирките, тъй като са стари, метални и вече доста амортизирани. Районната администрация поддържа 5 спирки, като те са подменени изцяло с нови.

comment 0
visibility 4861
В "Красна поляна": Махнати са 84 гаражни клетки, има заповеди за още над 10

В "Красна поляна": Махнати са 84 гаражни клетки, има заповеди за още над 100

В рамките на месец януари тази година на територията на "Красна поляна" са махнати 84 гаражни клетки (72 от които принудително). Освен за премахнатите вече съоръжения има издадени над 100 заповеди за бутане на други гаражи, които ще бъдат включени в следващо възлагане от гл. архитект на Столична община. За останалите над 800 гаражни клетки на територията на района предстои поетапно да бъдат стартирани административни производства за премахването им. Приоритетно ще бъдат процедирани за махане гаражни клетки, разположени върху терени отредени за подземни гаражи или открити паркинги.  Данните са публикувани на страницата на района в социалната мрежа.    След премахването на гаражите терените са разчистени от отпадъци. Там, където няма настилка, и е възможно, трасетата  са застлани със скална маса, за да могат да живущите в района да паркират автомобилите си. След премахване на всички клетки и намиране на необходимите средства или инвеститори, ще се пристъпи към реализиране на застроителните планове в междублоковите пространства. Ще се изградят подземни гаражи, детски и спортни площадки и озеленяване.    

comment 0
visibility 4284
Махаха незаконни гаражи в "Западен парк", "Разсадника" и "Красна поляна"1

Махнаха незаконни гаражи в "Западен парк", "Разсадника" и "Красна поляна"1

И през днешния ден на територията на район "Красна поляна" имаше махане на незаконни гаражни клетки, съобщават от администрацията на района в социалната мрежа.    Акцията се проведе в ж.к "Западен парк" при бл. 7, ж.к "Красна поляна" 1 при бл. 24,  ж.к. "Разсадника" - при бл. 62 и бл. 65.  След премахването на гаражните клетки, теренът се разчиства. От  район "Красна поляна" планират и облагородяване на пространствата чрез асфалтиране и озеленяване.  

comment 0
visibility 4099
type-photo.svg
Пак възстановиха счупените спирки на бул. "Възресение" и ул. "Добротич"

Пак възстановиха счупените спирки на бул. "Възкресение" и ул. "Добротич" (СНИМКИ)

За пореден път са възстановени изпочупени спирки на ул. "Добротич" и бул. "Възкресение", съобщават в социалната мрежа от "Красна поляна". Те бяха унищожени от вандали.    Не само спирките, а и детски площадки и доста съоръжения в парковете са подложени на унищожение от неизвестни агресори.  Поради тази причина трябва да се отделят сериозни средства за възстановяване  на пораженията, които могат да бъдат използвани за улици, тротоари и площадки. От администрацията апелират гражданите да бъдат добри стопани и да пазят общото имущество.  

comment 0
visibility 3724
type-photo.svg
7 изоставени коли махнати за няколко седмици в "Красна поляна"

7 изоставени коли махнати за няколко седмици в "Красна поляна" (СНИМКИ)

Акцията по стикиране и премахване на изоставени моторни превозни средства продължава и през тази година в "Красна поляна". Само през изминалите седмици са премахнати 7 коли, съобщават от администрацията на района в социалната мрежа. Те припомнят на гражданите, че излезли от употреба моторни превозни средства нямат място на улици, зелени площи, детски площадки и на други терени общинска или държавна собственост.  

comment 0
visibility 4754
type-photo.svg
В ход е събарянето на незаконни гаражи в "Красна поляна" (СНИМКИ)

В ход е събарянето на незаконни гаражи в "Красна поляна" (СНИМКИ)

От вчера е в ход събарянето на незаконните гаражни клетки, изградени в междублоковите пространства в район "Красна поляна". Вече са демонтирани клетки на ул. "Спас Вацов" в  кв. "Красна поляна" 2 част. Предвидено е да бъдат махнати 80 гаража в района.    Премахват 80 гаражни клетки в Красна поляна Ползвателите на маркираните гаражни клетки трябва да ги освободят от движимо и недвижимо имущество, пожаро и взривоопасни материали и др. При наличие на ел. захранване, същото трябваше да бъде прекъснато до вчера-18 януари. Премахването на гаражните клетки се осъществява със съдействието на органите на СДВР.    

Район Красна поляна

Територия на район Красна поляна

Територия на район Красна поляна

Столичният район Краснаполяна се намира почти в центъра на София. В състава на район Красна поляна влизат кварталите ж.к. „Илинден“, ж.к. „Западен парк“, ж.к. „Разсадника“, ж.к. „Красна поляна“ 1, 2 и 3 част, както и кв. "Факултета". Всички те заемат площ от 920 ха. Населението на район Красна поляна е 65 443 души.

Транспорт в район Красна поляна

Транспорт в район Красна поляна

По отношение на транспорта район Красна поляна е един от най-добре обслужените от градски транспорт столични райони. Тук пътуват автобусите № 11, 45, 56, 60, 72,77, 83 и трамваите № 8, 10, 11, 22. Съвсем наблизо са две метростанции - „Константин Величков“ и „Вардар“.

История на район Красна поляна

История на район Красна поляна

През 1987 г Красна поляна е обявена за община. През 1995 г вече се обособява район Красна поляна.

Образование в район Красна поляна

Образование в район Красна поляна

За нуждите на жителите на столицата в район Красна поляна работят две детски ясли, пет целодневни детски градини и четири обединени детски заведения.

За образованието на по-големите деца в район Красна поляна се грижат три основни училища, пет средни общообразователни училища и четири професионални гимназии. На територията на район Краснаполяна се намира Висшето строително училище “Любен Каравелов”.

Здравеопазване в район Красна поляна

Здравеопазване в район Красна поляна

За здравето на жителите на район Красна поляна се грижи Медико-дентален център „Кристал“. В район Красна поляна е и Първа специализирана aкушеро-гинекологична болница за активно лечение „Света София“. Болничното заведение е специализирано в областта на женското здраве.

На територията на район Красна поляна функционира болница „Света София“. Тя е специализирана за рехабилитация на деца с церебрална парализа. Тъй като материалната база и квалификацията на персонала позволяват, се лекуват и пациенти, които имат невро-мускулни увреждания.

Друго медицинско заведение в район Красна поляна е Медицински комплекс „Д-р Щерев“, който оказва болнична помощ, свързана с женското здраве, феталната и репродуктивната медицина, гинекологията и акушерството.

Още една болница, която се грижи за женското здраве в район Красна поляна е МБАЛ „Надежда”.

Културни институции в район Красна поляна

Логично е централното разположение на район Красна поляна да обуслови наличието на редица културни институти, паметници и забележителности.

В район Красна поляна се намират два забележителни православни храма.

Храм „Свети апостоли Петър и Павел“ в район Красна поляна е строен в периода 1929 г.- 1933 г. Осветен е през 1934 г. Кръстокуполната трикорабна базилика има три престола. Южният престол е посветен на Свети патриарх Евтимий, а северният на Свети равноапостолни Константин и Елена.

Храм „Възкресение Христово“ в район Красна поляна е осветен през 1945 г. Сградата е еднокорабна базилика. Стенописите са дело на Николай Шелехов през 1963 г.

В район Красна поляна работят пет читалища. Читалищата са културните средища в цялата страна. Това важи и за тези в район Красна поляна.

Народно читалище „Искра – 1964“ в район Красна поляна съществува от 1964 г. В него се организират школи за изучаване на чужди езици, за фолклорни танци, музикални школи, куклен театър и изобразително изкуство.

Народно читалище „Свети Свети Кирил и Методий – 1924“ в район Красна поляна е основано през 1924 г, а сградата е готова през 1961 г. В момента в читалището функционират детска забавачка, детска танцова школа с три групи за народни танци, латино танци, модерен балет, две театрални групи, пиано, солфеж, китара и група за стари градски песни. Читалищната библиотека разполага с приблизително 40 000 тома, с компютъризиран каталог и безжичен интернет.

В район Красна поляна функционира Театър „Ателие 313“. Създател на театъра е актьорът Рашко Младенов. Започва да работи през 1989 г. като събиращ в себе си танцов и музикален театър, опера и пантомима. Мнозина млади творци са се изявили в театъра в район Красна поляна. Често тетъра раоти съвместно с Театър 199, Младежки театър "Николай Бинев", Столичен Куклен Театър и Държавен куклен театър Стара Загора.

Паркове и градини в район Красна поляна

Жителите на район Красна поляна имат на разположение двакрасиви парка. Една значителна част от Западен парк попада в пределите на район Красна поляна. Западен парк се нарежда на второ място по големина в столицата. В район Красна поляна попада лесопарка на Западен парк.

Един от най-добре поддържаните столични паркове, парк „Св. Св. Апостоли Петър и Павел“, също се намира в район Красна поляна. В единия му край се намира църквата, която носи същото име. Тук има обособено място за разходка на домашни любимци.

В пределите на район Красна поляна се намира и парк „Лебеда“. Той е едно от емблеметичните за столицата места. В миналото е имало известен ресторант със същото име до изкуственото езеро. В езерото винаги имало двойка лебеди. Паркът е обновен, поставени са съоръжения за детски игри. На територията на парка има свободна зона за безжичен интернет.

Приятно място за отдих сред природата на столичани е и градинката на бул. „Възкресение“ в район Красна поляна. Тя е разположена до читалище „Св. Св. Кирил и Методий“. За удобство на почиващите там се предлага кафе, има удобни пейки и забавни за децата катерушки.

Градинката на ул. „Старият войн“ също се нанмира на територията на район Красна поляна. Тя е предпочитано място в района, тъй като е спокойно място. В градинката има катерушки, игрище за футбол и се предлага кафе.

Спортни съоръжения в район Красна поляна

Спортни съоръжения в район Красна поляна

Похвално е, че все повече столичани от всякакви възрастови групи предпочитат да прекарват свободното си време като се отдават на любимия си спорт. За жителите на район Красна поляна са създадени достатъчно добри условия за това. Спортен клуб „Септември“ предоставя своите спортни зали по волейбол, баскетбол и бокс.

На територията на район Красна поляна се намира и Фитнес клуб Флайс. Той започва да функционира през 1997 и негови състезатели взимат активно участие в редица първенства и турнири.

Фитнес залата в район Красна поляна е оборудвана с модерни уреди, които надхвърлят 100 броя. Кардио уредите са над 30. Модерните съблекални, душ акбини и санитарни възли са допълнително основание феновете на фитнеса да изберат точно тази зала. Освен фитнес занятия, в залата, заемаща 650 кв.м, се провеждат и тренировки по бокс.

Фитнес клуб „Reflex“ в район Красна поляна се провеждат тренировки по фитнес и културизъм, както и работа с хора, които имат проблеми в опорно-двигателния апарат. Тренировъчните програми са изготвят от дипломиран професионалист.

Територия на район Красна поляна

Транспорт в район Красна поляна

История на район Красна поляна

Образование в район Красна поляна

Здравеопазване в район Красна поляна

Културни институции в район Красна поляна

Паркове и градини в район Красна поляна

Спортни съоръжения в район Красна поляна

Прочетете още