Борис Бонев представи проект за нов линеен парк по столичиня бул. Вардар

Борис Бонев представи проект за нов линеен парк по столичиня бул. Вардар

Снимка: Спаси София

Местната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)” представи концепцията си за изграждане на нов линеен парк в София. Присъстваха жителите на Красна поляна и заедно кандидатите за общински съветници и кметове коментираха цялостната трансформация на пространството около бул. “Вардар”.

Според проекта новият парк ще е е на от над 20 000 кв.м. През него ще има алеи за пешеходци и велосипедисти, а в добавка - и места за социализация. В момента зоната е в крайно лошо състояние, неподдържано и неизползваемо.

“Искаме да създадем красиво пространство за софиянци, с повече зеленина и места за отдих, както и да подобрим проблема с паркирането и транспорта. Този проект решава всички тези проблеми. И ние ще работим да бъде изпълнен през следващите години - това ще направи живота в редица квартали по-добър”, заяви на представянето Борис Бонев, водач на листата за общински съветници.

Бул. “Вардар” е част от концепцията за изграждане на Зеления ринг на София. Архитекти и урбанисти предлагат реализацията на Зеления ринг да започне едновременно от две противоположни части на града - в Изгрев и в Красна поляна и Илинден.

“Целта е да няма разделяне на кварталите на привилегировани и игнорирани. Балансираното инвестиране в кварталите е ключова наша цел, тъй като смятаме, че София трябва да бъде удобен град за всички, независимо къде живеем”, каза арх. Росица Николова, кандидат за съветник от коалицията.

“В момента пространството е хаотично, мръсно и неизползваемо. Искаме да променим това и да създадем зелен градски оазис в сърцето на квартала, където хората да могат да отдъхнат, да спортуват или да общуват със съседите си”, коментира кандидатът за кмет на район “Красна поляна” Димитър Петров.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Спасиха бебе таралежче при ремонт в Красна поляна...

Бебе таралеж беше спасено в столичния район „Красна поляна“, съобщават от местната администрация. Животинче...

Прочети още keyboard_arrow_right