Нов физкултурен салон ще има столичното 57-о училище

-

Снимка: Facebook

Столичният общински съвет ще разгледа предложение за изграждане на голям физкултурен салон към 57 Спортно училище „Св. Наум Охридски в район „Красна поляна“, съобщават от пресцентъра на СОС.

За целта Столичната община ще кандидатства по Годишната програма за поддържане, ремонт, реконструкция, цялостно обновяване или създаване на нови спортни обекти и спортни съоръжения в държавните и общинските училища на МОН. В случай на одобрение на проектното предложение градският парламент дава съгласие за осигуряване на собствени средства в размер до 2 505 654 лв.

Съгласно правилата на програмата, Столичната община може да подаде само едно проектно предложение, в което да се включи една единствена дейност. След преглед на допустимите образователни обекти е изготвена количественостойностна сметка по окрупнени показатели за изграждане на голям физкултурен салон към 57 Спортно училище „Св. Наум Охридски“ на обща стойност 4 305 654 лв. с ДДС. В тази сума са включени строителни дейности и доставка на обзавеждане и оборудване. Максималният размер на средствата, за които СО може да кандидатства по Модул 1 „Проектиране и изграждане на нови физкултурни салони” на програмата за изграждане на голям физкултурен салон е 1 800 000 лв. За остатъка от 2 505 654 лв. е необходимо да бъде осигурено собствено финансиране.

С кандидатстването по програмата общината може да подобри условията за провеждане на учебните часове по физическо възпитание и различните извънкласни спортни активности чрез предприемане на мерки, които да доведат до изграждане, разширяване и модернизиране на спортната база на училищата. Целта е подобряване на спортната култура и физическото възпитание на учениците и формиране на позитивно отношение на младите хора към двигателната активност и активния начин на живот.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Борис Бонев представи проект за нов линеен парк по столичиня бул.......

Местната коалиция “Продължаваме Промяната - Демократична България (Спаси София)” представи концепцията си за...

Прочети още keyboard_arrow_right