Откриха новия корпус на 28 СУ "Алеко Константинов" в "Красна поляна"

photo_library
 • -

  Снимка: Facebook, Георги Георгиев

 • -

  Снимка: Facebook, Георги Георгиев

 • -

  Снимка: Facebook, Георги Георгиев

Учениците от началния етап на столичното 28 СУ „Алеко Константинов“ вече ще учат в изцяло нова сграда с модерни и удобни класни стани. Това съобщи председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев, който присъства на откриването на новия корпус на училището.

"Удивително е как над 180 деца ще потънат в света на науката и просветата в училището, което преди 106 години поставя началото си на втория етаж в кръчма. Това показва, че българинът винаги е отделял сили и средства за образование", каза председателят на СОС.

До 2020-21 учебна година началният етап на 28 СУ „Алеко Константинов“ се помещаваше в сграда, изградена с етернитови плоскости, които са вредни за човешкото здраве. През 2021 г. тази пристройка към основната сграда беше съборена и започна строителството на новия корпус, в който ще се настанят учениците от първи до четвърти клас, припомни директорът на училището Станимира Стоева. Строителството продължи 24 месеца. Новата сграда се състои от осем модерно обзаведени класни стаи и една зала за компютърно моделиране, посочи тя.

Изградена е красива актова зала за тържества и просторна учителска стая. Класните стаи разполагат с интерактивни дъски с камери и модерни мебели. Сградата е пригодена за деца с увреждания, разполага с асансьор и тоалетни, които да улесняват техния престой в училището. В новия корпус ще се обучават деца от начален етап - от първи до четвърт клас, около 180 деца. Инвестицията за новата сграда, включваща оборудването и компютрите, възлиза на 2,6 млн лева.

Основен ремонт е направен и на двора на училището – изградена е нова вертикална планировка, обособени са футболно, баскетболно и волейболно игрища, както и фитнес на открито. Новата сграда е с модерна система за пожарна безопасност, която директно подава сигнал към СОТ и пожарната.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Вдигат купища отпадъци от терени в Красна поляна...

Екипи на Столичния инспекторат премахват големи количества нерегламентирано изхвърлени отпадъци в район „Красна по...

Прочети още keyboard_arrow_right