Продължава строежът на новия корпус на столичното 28 СУ „Алеко Константинов“

photo_library
 • -

  Снимка: Столична община

 • -

  Снимка: Столична община

 • -

  Снимка: Столична община

Изпълнението на новия триетажен корпус към сградата на 28. средно училище „Алеко Константино“ е на етап довършителни работи. Това съобщават от Столична община.

Разширението на училището започна по програма на кмета на София Йорданка Фандъкова, която днес провери работата по училищната сграда заедно със зам.-кмета по строителство инж. Ангел Джоргов и кмета на район "Красна поляна" Иван Чакъров. Присъства и директорът на училището г-жа Станимира Стоева.

"Новият триетажен корпус е изграден на мястото на стара едноетажна сграда с етернитови панели. С проекта за разширение на училището и предстоящото обновяване на съществуващата сграда постигаме пълно модернизиране на 28. СУ" – каза кметът Йорданка Фандъкова. По проект в сградата са предвидени 9 класни стаи, многофункционална зала за събития и административни стаи.

"В момента се изпълняват дейности по фасадно оформление на сградата, както и довършване на интериора. Направен е комплексен проект за изпълнение на интериора и обзавеждането, за което в момента се прави процедура" – съобщиха от училището.

Сградата е решена с просторно атриумно пространство, в което акцент са новите осветителни тела, съчетани с фасадното остъкляване. Осигурени са системи за сигурност, за пожароизвестяване, видеонаблюдение, озвучаване. Поставено е ЛЕД осветление.

В класните стаи са предвидени интерактивни дъски, а в актовата зала ще има видео стена. На част от интериорните стени ще бъдат нарисувани графити, свързани тематично с патрона на училището – Алеко Константинов.

Предвидено е обновяване и на двора, където ще има игрища за минифутбол комбинирано с игрище за волейбол, бадминтон, баскетбол, спортна площадка с гимнастически уреди. Ще се извърши и озеленяване на зелените площи.

Предстои изпълнение на дейностите, предвидени за прилежащото към училището дворно пространство и изграждане на топлопроводно отклонение.

Предвидено е за съществуващата сграда на 28 училище да бъдат изпълнени мерки за енергийна ефективност, обновяване на ел. и ВиК инсталациите, както и изграждане на нова ограда на училищния двор. Към момента се извършва процедура за избор на изпълнител.

"С приключване на строително-монтажните дейности училището ще премине на едносменен режим на работа" – съобщават още от училищното ръководство.

Съществуващата сграда на 28 училище е включена в проект „Изграждане, основен ремонт/реконструкция на 3 училища на територията на Столична община” по процедура за директно предоставяне на безвъзмездна финансова помощ „Изпълнение на Интегрирани планове за градско възстановяване и развитие 2014 – 2020 – София”, „ОП „Региони в растеж” 2014 – 2020 г.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (22%, 31 Гласове)
 • Няма да избере (26%, 37 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (13%, 18 Гласове)
 • Ще има нови избори (29%, 42 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (11%, 16 Гласове)
Общо гласували: 144 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Вдигат купища отпадъци от терени в Красна поляна...

Екипи на Столичния инспекторат премахват големи количества нерегламентирано изхвърлени отпадъци в район „Красна по...

Прочети още keyboard_arrow_right