Общинските съветници не избраха нов кмет за Красно село

-

Снимка: Столица.bg

На извънредна сесия следващия четвъртък ще бъде взето окончателно решение

Общинските съветници не стигнаха до общо решение кой да довърши мандата на кмета на район "Красно село" Росина Станиславова, която беше отстранена заради конфликт на интереси.

ВАС: Кметът на Красно село е в конфликт на интереси, ОИК трябва да я отстрани

"Законът е много ясен, той казва, че ние трябва да изберем измежду заместник-кметовете. Колегите знаят това, но от Демократична България предложиха колега, който е общински съветник. Тоест, те неправиха незаконосъобразно предложение. То няма как да бъде подкрепено". Това заяви председателят на Столичния общински съвет Георги Георгиев след заседанието на съвета.

Той съобщи, че идния четвъртък ще бъде свикана извънредна сесия, на която общинските съветници трябва да предложат един от тримата заместник-кметове, който да довърши мандата на Росина Станиславова.

"Безобразие е 100 хил. човека да останат без кмет. Това е несериозно", категоричен беше Георгиев.

Борис Милчев от СОС вероятно ще смени Росина Станиславова като кмет на Красно село

"Предложихме колегата Борис Милчев за кмет на район "Красно село". Това решение е напълно законосъобазно и можеше да бъде прието, ако беше получило подкрепата на ГЕРБ" , обясни Бойко Димитров от групата на ДБ. По думите му тълкуването на юристите е, че е допустимо общински съветник да бъде предложен за кмет в така създалата се ситуация. В закона не е добре уредена тази материя и допуска различно тълкуване, отбеляза Димитров, като добави, че случаят е безпрецедентен и досега няма такава практика.

"Очкаваме идният четвъртък да бъде избран кмет на "Красно село", след като бъдат изслушани заместник-кметовете. Всеки от тях ще представи своя визия и общинският съвет ще има възможност да вземе най- доброто решение.", каза още общинският съветник.

"Законът има две тълкувания, едното от които позволява изборът на общински съветник за кмет. Нямаше значение дали ще бъда избран аз или колегата Борис Милчев, защото районът е потопен. За три години и половина цялата администрация е срутена и ако се избере някой от заместниците на досегашния кмет, е все едно Росина Станиславова да продължи да управлява", каза Николай Николов от групата на БСП, който също беше предложен да поеме длъжността, но кандидатурата му не беше подкрепена. 

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

За кого ще гласувате за кмет на София на балотажа в неделя?
 • Васил Терзиев (42%, 186 Гласове)
 • Ваня Григорова (36%, 159 Гласове)
 • Не подкрепям никого (13%, 55 Гласове)
 • Ще отида за гъби (9%, 38 Гласове)
Общо гласували: 438 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В столичния Лагера подмениха "грешен" капак на шахта, счупеният с......

За куриозен случай със счупени капаци на шахти разказаха в социалните мрежи жителите на столичния квартал Лагера. Опасн...

Прочети още keyboard_arrow_right