Отново санкции за търговски обект в "Красно село" за смесване на отпадъци

-

Снимка: Столичен инспекторат

След проверка от "Столичен инспекторат" голям търговски обект в столичния квартал "Красно село" беше глобен, съобщават от инспектората.

Проверката е извършена при текущ контрол, а обектът е пицария на ул. "Стефан Тошев" в квартала. Инспекторите са констатирали смесване на рециклируеми отпадъци с битови и нерегламентирано изхвърляне на кашони, за които нарушения на нарушителите са съставени два акта.

В търговските обекти следва да се създаде организация за начина на събиране на отпадъците от опаковки, напомнят от инспектората. Отпадъците, които се образуват в резултат на осъществяваната от тях дейност, задлъжително се съберат разделно. Задълженията им са разписани в чл. 21, ал. 2 от Наредбата за управление на отпадъците и поддържане и опазване на чистотата на територията на Столична община.

Глобата за нарушението е в размер 100 до 5 000 лв. физическо лице, а за юридическите лица или едноличните търговци имуществената санкция в размер от 700 до 20 000 лв.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Най-нетърпеливите за пролетно озеленяване на София са жителите на......

Със затопляне на време започнаха и активностите на столичани по облагородяване на градинките и кътчета пред входове на б...

Прочети още keyboard_arrow_right