В ареста остават баща и син за отглеждане коноп в "Кремиковци"

Наркотични вещества

Наркотични вещества

По делото са събрани доказателства за разпространението на наркотични вещества

В ареста остават двама мъже - баща и син, за отглеждане на коноп в столичния Кремиковци. Те са с наложена мярка за неотклонение „задържане под стража“ по искане на Софийска градска прокуратура.

Съдът днес реши В.Г и М.Г, привлечени като обвиняеми да останат в ареста. В хода разследването по делото са събрани доказателства, че двамата мъже – баща и син, незаконно държали с цел разпространение високорискови наркотични вещества. В ползваното от тях хале, в района на бившия металургичен комбинат „Кремиковци“ в гр. София, е открит коноп с тегло от 1366,75 грама.

До 13.09.2021 г. В.Г. и М.Г. отглеждали растения от рода на конопа в две халета в нарушение на правилата, регламентирани със Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите. Там са били открити 5128 броя растения от вида на конопа, с височина от 60 до 170 см.

В.Г. и М.Г. са били задържани на място. Изяснено е, че двамата стопанисвали двете халета и пребивавали в намиращите се наоколо фургони. Второто хале било изградено от тях, като те заплащали разходи за електричество.

Двамата обвиняеми имат криминалистични регистрации за различни престъпни деяния. С определение на съда на обвиняемите са наложени мерки за неотклонение „задържане под стража“. Те могат да бъдат обжалвани пред въззивната инстанция.

 

 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Протест в "Кремиковци" срещу разширяването на сметище...

В район "Кремиковци" местни жители излизат на протест. Причината е сметище в квартал "Челопечене", което е трябвало да б...

Прочети още keyboard_arrow_right