Събарят магазин „Витоша“ в Люлин 6, строят нов блок

Събарят магазин „Витоша“ в Люлин 6, строят нов блок

Снимка: Фейсбук, "Люлин"

Известният в близкото минало магазин „Витоша“ в столичния ж.к. „Люлин 6“ ще остане в историята, като на негово място е планирано да се появи нова жилищна сграда. Това съобщават хора от квартала във Фейсбук групата „Люлин“.

По Общия устройствен план на Столична община имотът на бул. „Панчо Владигеров“ попада в „Жилищна зона с преобладаващо комплексно застрояване“.

Новината предизвика остра реакция от страна на жителите на „Люлин 6“.

„Това е ненормална история, какво да очакваме, да почнат да бутат детски градини, за да строят блокчета за новодошлите. Къде отидоха амбициите да се спре презастрояването?“, коментира столичанка.

Други са на мнение, че живеещите в близост хора трябва да направят възражение срещу строежа.

„Необходимо е всеки един от заинтересованите лица - собственици на имоти в съседство - да подаде мотивирано възражение против промяна предназначението на имота. Мотивацията може да бъде презастрояване и празни нови жилищни сгради. За пример може да се посочат двете високи сгради на кръстовището на бул. "П. Владигеров" и бул."Ал. Станишев". Стоят незаети напълно поне 10 години. Добре е да се направи и справка в статистиката какъв е процентът на незаетите жилища е София. За страната е 30%. Може също да се подчертае също и огромната нужда от детски градини.“, съветва Василка Чочова.

Тя подчертава, че е важно колкото може повече хора да възразят писмено срещу проекта.

„Приказките при така наречените обществени обсъждания нямат никаква стойност. Ако въпреки това главният архитект издаде заповед за промяна предназначението на имота, веднага заповедта се оспорва в съда и там ще има черно на бяло становището на хората. Ние преди 10-ина години във 2-ри район се преборихме с една жилищна сграда. Нали знаете "спасението на давещите се е в самите тях", допълва жената.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Четири дни ще празнуват жителите на столичния "Люлин"...

Четиридневен празник по случай празника на столичния район "Люлин" и Денят на Европа организират от районната администра...

Прочети още keyboard_arrow_right