Две нови пристройки ще се строят към НПМГ „Акад. Любомир Чакалов“

-

Снимка: Facebook

Предстои изграждането на две нови пристройки към сградата на Национална природо-математическа гимназия „Акад. Любомир Чакалов“ в столичният район Лозенец. Това става ясно от решение на Столичния общински съвет, взето на последното заседание на 21 юли, скоето се дава съгласие за прилагане на намалени отстояния при изграждането на двете пристройки.

Двете пристройки ще са предназначени за учебен блок и за многофункционален физкултурен салон.

Към момента училището е с капацитет 600 деца, като на двусменен режим в момента в него се обучават 1 212 деца от 5-ти до 12-ти клас в 45 паралелки. Класните стаи са недостатъчни за нормално провеждане на учебния процес, извънкласните и допълнителните дейности, а физкултурният салон е малък и няма капацитет да осигури условия за спортни дейности на закрито за всички ученици, се отбелязва в доклада на кмета на "Лозенец" Константин Павлов.

Имотът, определен за допълнителните сгради, е с компактна форма и граничи от две страни с улици, има и изградена инфраструктура - улична мрежа, водоснабдяване, канализация, електрозахранване, топлозахранване и слаботокови мрежи. Площта му е 9736 кв.м.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Виж също

close

Строителната програма на район „Лозенец“ продължава през есента...

Приключи ремонтът на тротоарите на ул. „Майор Томпсън“ в столичния квартал "Лозенец". Ремонтът беше извършне...

Прочети още keyboard_arrow_right