Още една детска градина в столичния "Лозенец" ще се разшири

-

Снимка: Facebook

Договорът за изграждането на разширението на 192 детска градина „Лозичка“ в столичния район "Лозенец" е подписан, похвали се районният кмет Константин Павлов. Споразумението е подписано след проведена процедура за обществена поръчка, която е преминала без обжалване.

Липсата на места в общинските детски градини продължава да е тежък въпрос, който стои пред общината, отбелязва районният кмет. Въпросът продължава да стои остро и в новите квартали, където към финансирането като задача се добавя и липсата на урегулирани общински терени, където да се извърши то. Павлов добавя, че от района полагат усилия да издирват и включват подходящи терени в програмата за придобиване от Столична община.

Според готовия и съгласуван проект за 192 ДГ, разширението е базирано на метална конструкция, което ще позволи да бъде спестено време и да се използва кратката лятна ваканция, за да бъдат изработени металните елементи и да бъде свършена по-грубата част от работата. През това време в градината ще има по-малко деца, които ще бъдат настанени в старата сграда.

Вярвам че с добра организация на фирмата-изпълнител, към 15 септември децата биха могли да се върнат обратно в новата сграда, а целият период на строителството да продължи не повече от 5-6 месеца, подчерта районният кмет.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Пропаднало паве отвори яма в столичния "Лозенец"...

Паве пропадна на столичната ул."Любата" в кв. "Лозенец". Под него се отвори огромна яма, разказва btv по сигнал от жител...

Прочети още keyboard_arrow_right