Правят подобрения с пешеходен остров на кръстовището при "Хемус"

Ремонтите на училища и градини в Лозенец приключват до 15 септември

Снимка: Столица.bg

Ремонтите на училища и градини в Лозенец приключват до 15 септември, обеща кметът Павлов

Всички ремонти на училища и детски градини в район Лозенец-Столична община, ще приключат до първия учебен ден, 15 септември. В момента строителни дейности ще извършват по улици в квартал "Лозенец", каза кметът на района Константин Павлов пред БНР.

Обновяването на инфраструктура и сгради на учебни заведения е с цел да се осигури по-удобен достъп до публичните места.

Около училищата и детски градини са направени подобрения като са поставени тръбно-решетъчни парапети, повдигане на пешеходни пътеки, с поставяне на неравности – т.нар. легнали полицаи. Общо взето пред всички училища и детски градини ще има подобрения на пътната безопасност тази есен, обясни Повлов.

Той припомни, че ситуацията с тротоарите е тежка, защото се рушат заради неправилно паркиране на автомобилите върху тях. Район Лозенец е получил финансиране в размер на 350 000 лева от Столична община за ремонта им.

Районният кмет очаква средсва и от гласувания в Столична община голям заем - 120 млн. лева за оправяне на тротоарите в София и част от тези средства ще постъпят в бюджета на район Лозенец, допълни районният кмет.

Промяна ще се направи и на злокобното кръстовище между булевардите “Черни връх”, "Св. Наум" и “Арсеналски”, където на 5 юли при катастрофа бяха убити две жени. Целта е кръстовището да  бъде по-безопасно за пешеходците и за шофьорите.

Един от вариантите сочи, че ще бъде изграден пешеходен остров и се предвижда известно стесняване на лентите за движение, така че да не се позволява чисто физически движение с висока скорост, каза Павлов.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Самонастанили се в изоставена сграда тормозят жителите на „Лозене......

Жители на столичния кв. "Лозенец" се оплакват, че голяма група хора са се настанили незаконно в изоставена къща и ежедне...

Прочети още keyboard_arrow_right