Ролеви игри, дискусии и разговори с медиатори в столичния Лозенец

-

Снимка: район "Лозенец", медиация

Поредица от събития на открито на тема: „Открито за медиацията“ организират Националната асоциация на медиаторите в партньорство със столичният Район „Лозенец“.

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Програма „Европа“ 2023 на Столична община, съобщават от районната администрация. Събитията ще се проведат на 22 септември, в градинката на ул. „Крум Попов“ 57 и са насочени специално към хората, които живеят, учат и работят в Район „Лозенец“.

Поканени са и всички граждани, които проявяват интерес към медиацията като алтернативен способ за разрешаване на различни спорове - междусъседски, спорове, свързани с етажна собственост и други конфликти в общността. Те ще могат да получат информация и консултация от практикуващи медиатори относно същността на медиацията, как да намерят медиатор и да участват в процедура по медиация за разрешаване на спора си.

Събитията целят да представят медиацията като достъпна и полезна услуга на гражданите, да повишат осведомеността им за нея и да стимулират децата и младите хора да изберат добрата комуникация, общуване без агресия и разрешаване на спорове по мирен и конструктивен начин.

Програмата предвижда ролеви игри, демонстрации на медиация, филмова прожекция, тематични занимания и анимация за деца на открито, щанд с безплатни информационни материали и рекламни шатри, в които ще се провеждат дейностите с участието на медиатори - доброволци. В рамките на събитието ще бъдат връчени и наградите на Националната асоциация на медиаторите „Посланик на медиацията“.

На всички проявили интерес към разрешаване на съществуващи спорове, ще бъде дадена възможност да проведат безплатна медиация в съществуващата Приемна „Медиацията среща гражданите“, създадена в Район „Лозенец“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Сигнал: Дърветата в столичния Лозенец останаха без клони (СНИМКИ)...

За поголовно изсичане на клоните на здрави дървета в столичния квартал Лозенец сигнализираха граждани.Буквално оголени и...

Прочети още keyboard_arrow_right