Завърши ремонтът на тротоара на "Семинарията" в Лозенец

Завърши ремонтът на тротоара на "Семинарията" в Лозенец

Снимка: Фейсбук

Завърши ремонтът на тротоара на спирката на градския транспорт "Семинарията" в Лозенец, похвали се кметът на района Константин Павлов. Обновяването е последното от строителната програма от делегирания бюджет на район „Лозенец“ за 2021 г., съобщи Павлов.

Ремонтът на тротоара обхваща зоната от стълбищата към Факултета по химия и фармация на СУ до отбивката за супермаркет “Билла”, окето ще осигури достъпност и удобство на столичани.

"В рамките на строително-монтажните работи бяха отстранени фундаментите, останали от някогашните преместваеми обекти, беше положена нова тротоарна настилка, направи се тактилна ивица за незрящи. Здравите плочки от старата настилка бяха сортирани за повторно влагане на този и други обекти. Всички рамки и капаци на шахти бяха подменени с нови, масивни", написа районният кмет в социалната мрежа.

Той признава, че е доволен от новия тротоар, защото за разлика от други ремонти на територията на района, при които времето за изпълнение се проточи необяснимо дълго, в този ремонт изпълнителят е работил бързо дори и през почините дни - събота и неделя.

"При разместването на съществуващ павилион за билети установихме кабел, който веднага беше проверен и обезопасен от ЧЕЗ. Подготвяме и отстраняването на самия павилион", сопдели за изненадите Константин Павлов.

Той е категоричен, че участък по продължение на ул. „Златовръх“ също се нуждае от сериозни подобрения на инфраструктурата за пешеходците.

"Ще използвам всички възможни пътища за обезпечаване на средства, така че ремонтите, започнали от спирката, да достигнат до вътрешността на кварталите от западната и от източната страна на улицата", обещава кметът на район Лозенец.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Трамвайна спирка с пейзаж от Финландия в "Лозенец"...

Проектът Art4Diplomacy облича в изображения от различни държави обекти от транспортната инфраструктура. Стъклените и мет...

Прочети още keyboard_arrow_right