Район “Младост” беше награден от Държавна агенция за закрила на детето

photo_library
 • -

  Снимка: ДАЗД

 • -

  Снимка: ДАЗД

Отличителен знак “Аз гарантирам щастливо детство” в категория “Значимо партньорство” получи столичният район "Младост".

През 2021г. отличието на Държавната агенция за закрила на дететосе присъжда за четвърта поредна година. Наградените се определят от седемчленна комисия под ръководството на Председателя на ДАЗД. В комисията участват представители на Консултативния съвет и Съвета на децата към ДАЗД, експерти на ДАЗД, общественици, представители на медиите и др.

Основният критерий, по който се присъжда ежегодното отличие, е приноса в грижата за децата и дейностите и инициативите, които създават условия за тяхното пълноценно развитие.

Целта на инициативата е да стимулира осигуряването на високо качество на живот на децата и техните родители чрез реализирането на различни дейности и създаването на нови възможности за пълноценно развитие на децата.

Национално училище за танцово изкуство – София получи наградата за първото място в категорията. Възпитаници на НУТИ взимат участие в ежегодни събития, кампании и инициативи, организирани от ДАЗД ипосветени на правата на децата. Благодарение на това партньорство се популяризира таланта на българските деца в танцовото изкуство.

За Държавната агенция за закрила на детето е изключително важно да се показва и поощрява добрия пример в грижата за най-ценното – за децата ни. Тази година номинациите в четирите категориите: „Устойчиво развитие“, „Успешна промяна“, „Значимо партньорство“ и „Значима иновация“ бяха над двеста. Журито беше изключително затруднено да избере призьорите, защото всички заслужават награда, подчерта председателят на ДАЗД д-р Елеонора Лилова.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2.19386
 • USD
  1.72594
 • CAD
  1.30991
 • CHF
  1.72731
 • JPY
  1.51968
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Не достигат доброволци за бежанския център в столичния кв. Младос......

Недостиг на доброволци е причината един от най-големите кризисни центрове за украински бежанци в столицата да спре дейно...

Прочети още keyboard_arrow_right