Родители твърдят, че децата им са натровени от храна в столична градина

Родители твърдят, че децата им са натровени от храна в столична градина

Снимка: pixabay

Родители на деца от столичната градина „Ян Бибиян” в квартал „Младост” се съмняват, че децата им са натровени от храна, която са яли в забавачката. По думите им това е вторият подобен случай за тази година, съобщава Нова телевизия. Някои от децата са били прието дори в болница.

Притеснените родители твърдят, че не получават никаква информация от директора на детското заведение.

„Обадиха ни се да дойдем да вземем децата. Аз имам близнаци. Дъщеря ми повръщаше. Взех ги от градината, нямаше как да я нося на ръце, тъй като водя и друго дете. Прибрахме се и цяла вечер повръща. За щастие този път мина по-леко. Предният път беше в болница”, заяви баща на две от децата в градината.

Предишният подобен случай е бил през месец март тази година. Тогава от градината са се обадили на родителите да вземат децата си, защото повръщат.

„Повръщаха на фонтан. Много деца стигнаха до болница. Моят син цяла нощ повръща. Личният лекар го лекува. Тогава поискахме да разберем какво се случва. Разбрахме, че повръщат абсолютно всички – деца, персонал”, разказа разтревожена майка.

По думите ѝ със закъснение са получени протоколи от РЗИ и БАБХ.

„В единия пишеше, че няма нарушения, а във втория – че има съставен акт на градината. Потърсих контакт с г-жа Минчева, срещнахме се. Тя каза, че е запозната с казуса и има констатирана бактерия на кухненския плот”, разказа още майката. 

По думите на директорката на детската градина при предишния случай не е имало развалена храна, а е ставало въпрос за вирусна инфекция.

„Предишният път нямаше натровена храна. Заключението на РЗИ и БАБХ беше вирусна инфекция. Имаше повишена микробиология по повърхностите и уредите в кухня.”, заяви директорът на детската градина Илиана Дееничина.

Тя уточни, че са дадени насоки за отстраняване на нередностите.

„Случва се за втори път. Това е тревожно. Очакваме резултатите. Обещах на родителите след получаване на резултатите те да бъдат обявени незабавно. Когато се видят причините, ако трябва, ще бъде наложена дисциплинарна отговорност ”, заяви Мария Минчева от дирекция „Образование“ в Столична община.

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Анкета

Ще избере ли СОС председател?
 • Да, ще избере (18%, 20 Гласове)
 • Няма да избере (27%, 30 Гласове)
 • Да, на ротационен принцип (12%, 13 Гласове)
 • Ще има нови избори (33%, 37 Гласове)
 • Ще почакаме до пролетта (12%, 13 Гласове)
Общо гласували: 113 Обратно към гласуване

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Жителите на "Младост" искат да бъде преместено обръщалото на авто......

Живеещите в столичния ж.к. "Младост"1 настояват да бъде преместено обръщалото на автобуси № 73 и 314, съобщи кметът на р...

Прочети още keyboard_arrow_right