До 19 юли се подават становища за изграждането на паметник на Кан Крум в Северен парк

До 19 юли се подават становища за изграждането на паметник на Кан Крум в Се

Снимка: Фейсбук

До 19 юли 2022 г, може да се подават от граждани и организации писмени становища по мотивирано предложение за издаване на скица-виза за проучване и проектиране на паметник на Кан Крум в Северен парк, припомнят от администрацията на район Надежда-Столична община.

Становищата се подават в деловодството на район "Надежда" или на имейла на официалния сайт на района. Няма да се разглеждат становища, постъпили след посочения срок, няма да бъдат разглеждани.

Предложението за изграждане на паметник на Кан Крум в Северен парк е изложено в стая 206 на етаж 2 в сградата на районната администрация. Допълнителна информация по проекта по времето на изготвяне на становищата ще представя арх. Димо Александров – гл. архитект на район „Надежда“.

На 5 юли т. г., вторник, в ОКИ „Надежда“ се проведе обществено обсъждане на предложение за издаване на скица-виза за проучване и проектиране на паметник на Кан Крум в Северен парк. В него участваха Младен Младенов, кмет на район „Връбница“ и Иван Божилов, кмет на район „Илинден“, общинските съветници Владимир Митов и Димитър Антов, кметът на район „Нови Искър“ Даниела Райчева, народният представител Анна Александрова, арх. Димо Александров, главен архитект на район Надежда и Татяна Долмова, преподавател по история в 164 ГПИЕ „Мигел де Сервантес“, ръководител на ученическия идеен проект за паметника.

Участие взе и Ивана Танева, бивш възпитаник на гимназията и активен участник в идейната фаза на ученическия проект.

Всеки заинтересован може да се включи в заключителната обществена дискусия на 26.07.2022 г. от 18:00 ч. в залата на ОКИ „Надежда“ на бул. „Ломско шосе“ № 2, призовават от администрацията на район Надежда.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Музикално-театрална школа отваря врати в общинския център на стол......

През месец март в Общинския културния институт "Надежда" ще започне дейността си музикално-театрална школа към Детския ц...

Прочети още keyboard_arrow_right