Информационен ден в подкрепа на кърменето в столичния Северен парк

-

Снимка: Столица.bg

Банка за майчина кърма и район „Надежда“ организират информационен ден „Да се застъпим за кърменето-обучение и подкрепа“. Събитието ще се проведе на 15 август, понеделник, в Северен парк (вход от ул. „Народни будители“), съобщават организаторите.

Основната цел на инициативата е популяризиране и насърчаване на кърменето, донорството на кърма, акцент върху кърменето за здравето на бебето и майката. Специалисти и партньори на Банка за майчина кърма ще осигурят безплатни индивидуални консултации по кърмене на настоящи и бъдещи майки.

Екипът на Банка за майчина кърма предлага висококвалифицирана подкрепа в едни от най-вълнуващите и прекрасни мигове в живота на майките. Нашите лекари и акушери, част от които са сертифицирани консултанти по кърмене, помагат на майките да посрещнат предизвикателствата на кърменето.“, сподели д-р Мария Русинова, директор на Банка за майчина кърма.

Радвам се, че Северен парк отново е домакин на събитие в подкрепа на естественото хранене на децата. Развиваме темата с балансираното и здравословно хранене в детските ясли, градини и детски кухни на територията на Столична община.“, допълни инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

За да насърчи с примера си организаторите са поканили олимпийския шампион от Токио 2020 Стойка Кръстева, която наскоро стана майка. Тя ще получи съвети от екипа на Банката за майчина кърма как да продължи успешното кърмене на своята дъщеря.

Организаторите предвиждат томбола с подаръци за участниците в консултациите, както и безплатни мостри от партньорите на събитието.

Банката за майчина кърма в София е една от институциите с приоритет не само подкрепа за кърмене, но и осигуряване на кърма за деца в риск.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

В "Надежда" отбелязаха Международния ден за опазване на озоновия ......

Започна проект "Пътешественици във времето", изпълняван от 115 ДГ "Осми март" в столичният район "Надежда". Това съобщих...

Прочети още keyboard_arrow_right