Музикално-театрална школа отваря врати в общинския център на столичния Надежда

-

Снимка: Facebook

През месец март в Общинския културния институт "Надежда" ще започне дейността си музикално-театрална школа към Детския център по изкуства, съобщава БНР.

Ръководител на музикално-театралната школа ще бъде оперният режисьор Георги Симеонов, а дейностите ще са изцяло нови за общинския център. Предвижда се  школата да прерасне в училище по театър, мюзикъл, опера и оперета.

"Идеята е генерирана от ръководството на ОКИ "Надежда", в частност на директора Ана Дамянова. Замисълът на музикално театралната школа е да съберем децата с пиетет към музиката, изкуството и театъра, към тези висши ценности на живота, а ние като професионалисти да им покажем добрите неща от изкуството, защото то формира съзнание, чест, достойнство и много други добродетели", каза Георги Симеонов.

Той подчерта, че в културния институт работят изключителни професионалисти, музиканти, които са добре известни на цялата музикална общественост, правят се концерти с най-добрите диригенти в България, гостуват музикални постановки. Това дава възможност да бъде създаден един процес, обединяващ професионализъм и желание в младите хора, за да се обучават и да се развиват.

По думите му, музикално-театралната школа би могла да бъде едно широко поле за подготовка на младите хора в отворения динамичен свят, който им предлага много възможности за изява. Възрастовата граница за обучаващите се в школата е с широк диапазон - от 6 до 18 години.

"Тя е едно много обширно понятие от театър, музика, мюзикъл, подготовка за кастинг. Всички тези процеси ще ги обединим - увери той. - Аз самият съм действащ режисьор. Имаме и изключителен композитор, който пише детски мюзикъли – Минко Ламбов. Работим и с други хора, не се капсулираме само с нашите имена, които сме служители на ОКИ Надежда", добави Георги Симеонов.


 

 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Столичният Надежда награждава най-добрите учители за 24-и май...

В навечерието на Деня на Светите братя Кирил и Методий, район "Надежда" организира празничен концерт "Надежда за книжовн...

Прочети още keyboard_arrow_right