Полицай от ГДБОП и деца от „Надежда“ си говориха за опасностите в интернет

Полицай от ГДБОП и деца от „Надежда“ си говориха за опасностите в интернет

Снимка: Район "Надежда"

Стотици деца от 16 ОУ "Райко Жинзифов", 98 НУ "Св. св. Кирил и Методий" и 63 ОУ "Христо Ботев" в столичния район „Надежда“ се срещнаха с инспектор Емил Илиев от отдел „Киберпрестъпност“ на ГДБОП, съобщават от местната администрация.

Интересният гост изнесе лекция пред учениците на тема превенция срещу измамите в интернет, педофилията, кражбата на лични данни и използването на злонамерен софтуер.

Инспектор Илиев сподели с децата действителни случаи от неговата практика и дискутира с учениците опасностите, които крие интернет пространството.

Самите ученици поставиха много въпроси, свързани с безопасното и сигурно „сърфиране“ в интернет. 

В края на информационните срещи, гостът представи видеоклип, създаден по действителен случай от професионалния опит на инспекторите в отдел „Киберпрестъпност“ - ГДБОП.

„Темата за киберсигурността на подрастващите е особено важна в съвременния дигитален свят. Семейството е първият филтър при кибер заплахи, но с подобни обучения ще помогнем на децата сами да оценят потенциалния риск в киберпространството  и да  избягват опасностите онлайн.“, каза инж. Димитър Димов, кмет на район „Надежда“.

Срещите на експертите по киберсигурност от ГДБОП  се реализираха по график в общинските училища в район "Надежда", координиран от екипа на Местната комисия за борба с  противообществени прояви на малолетни и непълнолетни в район „Надежда“.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Нови пейки поставиха в парк "Горска култура" в квартал Триъгълник......

След сигнал от граждани с молба да бъде увеличен броят на пейките в парк "Горска култура", от район "Надежда" са реагира...

Прочети още keyboard_arrow_right