Студентски конкурс за плувен басейн в 15 СУ „Адам Мицкевич“ в Надежда

Студентски конкурс за плувен басейн в 15 СУ „Адам Мицкевич“ в Надежда

Снимка: Фейсбук

Открит плувен басейн ще се строи в столичното  15 СУ „Адам Мицкевич“ в Надежда и ще е с минерална вода. Към момента в района там има само един, този на спортното училище - 153-то. Вече е пусната процедура за конкурс за проект и могат да участват студенти по архитектура, съобщи кметът на Надежда Димитър Димов във фейсбук.

Те ще представят идеи за изграждане на учебно-тренировъчен комплекс с покрит плувен басейн в открито публично пространство до 15 СУ „Адам Мицкевич“. Организатори са Столична община, заедно със съдействието на Университет по архитектура, строителство и геодезия, а конкурсът е в рамките на проект "URBiNAT", финансиран по програма „Хоризонт 2020“ на Европейския съюз.

Както е известно преди 2 години в Надежда започна раелизацията за поректа за зелен клин на София, а до училището бе възстановен каптаж на минерална вода.

Плувният комплекс ще е част от функционалната и пространствена концепция, развита в рамките на проект УРБиНАТ за градско планиране, базирано върху природосъобразни подходи и осъществявано с активното участие на общностите.

Целта на конкурса е да се откроят творчески идеи за пространствено интегриране на темите за минералната вода, здравето и общността. В конкурса ще бъдат отличени три проекта от журито и един проект от жителите на район „Надежда“, които ще получат парични награди.

Класираният на първо място участник ще представи конкурсната си разработка на международната конференция на проект УРБиНАТ в Милано (16-17.06.2022 г.), като организаторите на конкурса ще покрият разходите за участие в конференцията на един представител на екипа.

Срокът за предаване на конкурсните проекти е 5 юни 2022 г., а пълната информация е публикувана на сайта на район Надежда.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Кметът на "Надежда" връчи златна монета за заслуги на златното мо......

"Гордея се с вашия исторически успех- световна титла с ансамбъла по художествена гимнастика на България!". Това каза инж...

Прочети още keyboard_arrow_right