Жителите на "Надежда" определят награда за студентски проект

-

Снимка: конкурс "Жива вода"

Конкурсът "Жива вода" навлиза в своята финална фаза - наградата от името на жителите на кв. "Надежда" в София. До полунощ на 22 ноември жителите на района имат възможност да изберат своя фаворит сред шестте студентски разработки за минерален басейн зад 15 СОУ "Адам Мицкевич". Това припомня кметът на района инж. Димитър Димов.

Наградата за проекта, събрал най-много гласове, е в размер от 2000 лв. и ще бъде осигурена от организаторите на конкурса. Целта на студентския конкурс е да се откроят творчески идеи за пространствено интегриране на темите за минералната вода, здравето и общността. Представените разработки ще бъдат проучени и анализирани в процеса на обсъждане и подготовка на задание за проектиране.

Международно жури, включващо представители на българските участници в проект УРБиНАТ - Столична община, УАСГ, администрацията и местната общност на р-н Надежда, ще оценяват разработките. Съставът на журито включва представители на проект УРБиНАТ, администрацията на столична община, архитекти, ландшафтен архитект, ВиК експерт, представители на гражданите и на 15 СУ "Адам Мицкевич".

Конкурсът е организиран от екип на Столична община със съдействието на екип на УАСГ, в рамките на проект УРБиНАТ, който се изпълнява в периода 2018-2023 г. и е финансиран по програма Хоризонт 2020 на Европейския Съюз.

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Чаровната Грейс стана любимка на децата от 127 ДГ в „Надежда“...

Пет детски градини и екипът на общинска администрация "Надежда" се включиха в кампанията за осиновяване на бездомни живо...

Прочети още keyboard_arrow_right