Спечелен проект в Чепинци: Ще правят нова детска площадка пред читалището

Спечелен проект в Чепинци: Ще правят нова детска площадка пред читалището

Снимка: Район "Нови Искър"

Пореден одобрен проект по програма ПУДООС  за район "Нови Искър". Този път това е за изграждане на нова детска площадка в парковото пространство пред новоремонтираната сграда на читалището в Чепинци. Идеята бе разработена от екипа на местното кметство и районната администрация.
 
Новата площадка ще бъде направена в парковото пространство пред прясно ремонтираната сграда на читалище „Напредък“. В близост до нея има мултифункционално футболно игрище и остаряла и амортизирана детска площадка с обща площ от 92 кв. м. За това разказа в социалната мрежа кметът на "Нови Искър" Даниела Райчева. 
 
Целта на проекта е да се почисти, облагороди и надгради парково пространство пред читалището. Основната задачата е изграждането на бетонова плоча и ударопоглъщаща настилка, монтиране на детски съоръжения, поставяне на кошчета за отпадъци, почистване на съществуващите пътеки около детската площадка, засаждането на нискорастяща паркова растителност. Към този момент и по този проект се очаква подписването на договора, за да може да стартират дейностите по реализацията.
 
 

Времето в София

Въздухът в София

Присъединете се
към нашата общност
във Вайбър

viber-button

Фиксинг на БНБ

 • EUR
  1.95583
 • GBP
  2,21747
 • USD
  2,00516
 • CAD
  1,48428
 • CHF
  2,04478
 • JPY
  1,40273
Реклама

Коментари

Реклама

Последни

Реклама

Виж също

close

Ремонтирани са част от тротоарите в с. Световрачене и с. Кубратов......

Тротоарите от северната страна на ул. "Софийска" в с. Световрачене – в участъка от ул. "Миладин Цветков" до ул. "П...

Прочети още keyboard_arrow_right